Recept

Blomkålschips med ponzudipp

Ca 30 min
4

Grönkålschips har du säkert ätit, men hur är det med chips på blomkål? Eller ska vi säga ostchips med blomkål, för det går åt en ansenlig mängd parmesan i det här receptet. Men det är också det som gör chipsen så goda till en krämig dipp med japansk ponzusås.

Ingredienser

  • 150 g blomkål
  • 5 dl finriven parmesan
  • 1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk sesamfrön (gärna svarta)
  • Ponzudipp
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sesamfrön (gärna svarta)
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller grovmixa i en matberedare.

  3. Blanda ihop blomkålsris, parmesan, panko och sesamfrön i en bunke. Fördela i ett tunt lager på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Rör ihop ingredienserna till ponzudippen i en skål.

  5. Vid servering: Bryt eller klipp blomkålsarket i chipsstora bitar. Servera med dippsåsen.


    Tips!
    Undrar du vad ponzu är? Det är du inte ensam om! Lär dig mer här.

Fler goda rätter med kål