Recept

Chévre chaud med sötpotatis

Ca 40 min
4

Chèvre chaud betyder varm getost på franska. Och vem vill inte ha det på en skiva rostat surdegsbröd? I stället för den klassiska följeslagaren rödbetor matchar vi vår chèvre chaud med sötpotatis. Addera krispigt päron, pepprig rucola och en sötsyrlig senapsdressing för en extra lyxig varm macka – värdig som middag alla kvällar i veckan!

Ingredienser

  • 200 g sötpotatis
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 4 skivor chèvre (à ca 50 g)
  • 1 päron (t ex conference)
  • 1 näve rucola
  • olivolja
  • Maldon® havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Senapsdressing
  • 1 ½ msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
  • 1 ½ msk honung
  • 1 ½ tsk rödvinsvinäger
  • ¾ dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och skär sötpotatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med havssalt. Rosta i mitten av ugnen tills sötpotatisen har mjuknat och fått fin färg, 15–20 minuter.

  3. Höj ugnen till 225 grader.

  4. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Lägg på den rostade sötpotatisen och toppa med chèvren. Gratinera i mitten av ugnen 4–5 minuter.

  5. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  6. Dela, kärna ur och skär päronet i skivor.

  7. Toppa de varma mackorna med päron och rucola. Ringla över senapsdressingen.

Mat med bröd på fyra andra sätt