Recept

Steamed buns med svampfräs och pickles

Ca 50 min
4

Steamed buns är asiatisk street food som det finns många varianter av. Grunden är ångade, fluffiga och ljusa baobröd som har sitt ursprung från Taiwan. Med knaperstekt svamp, picklade grönsaker, chipotle-aioli och rostade nötter blir det en otroligt god helhet.

Ingredienser

  • 8–12 baobröd
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 8–12 romansalladsblad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • Picklade grönsaker
  • 1 liten morot (ca 50 g)
  • 1 bit rättika (ca 50 g)
  • 1 bit färsk ingefära (ca 20 g)
  • ½ dl Kikkoman Sushi-risvinäger
  • ½ dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • Svampfräs
  • 1 bit purjolök (ca 100 g)
  • 500 g svamp efter säsong
  • 4 msk Kikkoman Poke
  • 2 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 2 msk sesamfrön (gärna chilirostade)
  • Chipotle-aioli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk TABASCO® Chipotle pepparsås

Gör så här

  1. Börja med de picklade grönsakerna. Skala morot, rättika och ingefära. Skär i tändstickssmala strimlor. Lägg i en skål. Häll på sushi-risvinäger och ponzusås. Låt stå fram till servering.

  2. Svampfräs: Ansa, skölj och skiva purjolöken. Dela svampen i bitar. Fräs svampen i olja i en stekpanna tills den blir knaprig. Tillsätt purjolöken och fräs ytterligare någon minut. Häll i pokesås, soja och TABASCO® Original pepparsås och fortsätt tillaga tills nästan all vätska har kokat in. Strö över sesamfröna.

  3. Chipotle-aioli: Skala och riv ner vitlöken i majonnäsen. Tillsätt TABASCO® Chipotle pepparsås. Smaka av med salt.

  4. Tillaga baobröden enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka hasselnötterna.

  5. Fyll bröden med salladsblad, svampfräs och picklade grönsaker. Toppa med chipotle-aioli och strö över nötterna.

Fler recepttips för alla som gillar brödmat