Recept

Chicken Tikka Masala med gurkraita

Ca 30 min
4

Tikka Masala är inte en indisk maträtt, om nu någon trodde det, utan en brittisk. Men strunt samma – huvudsakligen är det en suverän vardagsrätt hela familjen brukar gilla. Alla recept är fria för tolkning och här bjuder vi på vår version med sval gurkraita till.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd paprika
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • TABASCO® Original pepparsås
  • neutral rapsolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Gurkraita
  • ¼ gurka
  • 1 ½ dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda med spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel, ½ tsk salt och ingefära.

  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Stek lök, vitlök och paprika i olja i en gryta tills det mjuknar. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater och grädde. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt, peppar och TABASCO® Original pepparsås.

  4. Gurkraita: Dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda med yoghurt, mynta och halva mängden TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en skål och stänk på resterande mängd TABASCO® Grön pepparsås.

  5. Servera tikka masalan med gurkraita samt naanbröd och/eller basmatiris.


    Tips!
    Byt kyckling mot blomkål samt grädde och medelhavsyoghurt mot växtbaserade alternativ för en vegansk rätt. Har du mango chutney hemma är det gott att servera till.

Hellre sugen på pasta eller potatis?