Recept

Salsicciafärssås med riven blomkål och pistou

Ca 40 min
4

Italienarna kan sina färska korvar, och salsiccia är inget undantag. Ofta tar de ut själva färsen från fjälstret och steker i mindre bitar. Gör likadant eller köp ren salsicciafärs och laga denna otroligt smakrika salsicciafärssås. Bjud med nykokt pasta och örtig pistou.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 250 g blomkål
  • 400 g salsicciafärs (eller motsvarande mängd urtagen färsk salsiccia)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 paket krossade tomater med basilika (500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 300 g pasta (gärna spaghetti)
  • olja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • riven parmesan till servering
  • Pistou
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Grovriv blomkålen.

  2. Bryn färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt lök och tomatpuré. Fräs ca 3 minuter under omrörning. Rör ner blomkål, krossade tomater, vatten, soja, dijonsenap och TABASCO® Original pepparsås. Koka upp och sjud ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.

  3. Pistou: Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlök och plockade basilikablad med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. Rör ner TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med salt och peppar.

  4. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av.

  5. Servera salsicciafärssåsen med spaghetti. Toppa med pistou och parmesan.

    Tips!
    Självklart kan du addera pinjekärnor och parmesan i pistoun, ifall du hellre vill göra en klassisk pesto. Men behåll TABASCO® grön pepparsås, den adderar fin fräschör och ett milt jalapeñosting som lätt blir beroendeframkallande.

Tips till dig som inte kan få nog av pasta (eller nudlar!)