Recept

Currygryta med kabanoss och kålrabbi

Ca 60 min
4

Curry är på modet igen och vi festar därför loss på en exotisk currygryta med fläskkarré och kabanoss, men också mycket grönsaker i form av gul lök, morot, kålrabbi och savoj- eller grönkål. Så nu vet du vad du ska laga när du får sug efter en riktigt mustig gryta!

Ingredienser

  • 350 g fläskkarré
  • 120 g kabanoss
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g kålrabbi
  • 75 g savoj- eller grönkål
  • 2 msk curry
  • 4 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Kikkoman Less Salt sojasås
  • 1–2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 msk mango chutney (gärna Sharwood’s)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • majsstärkelse till redning

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i ca 3x3 cm-stora bitar. Skär korven i cm-tjocka slantar.

  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala morötterna och kålrabbin och skär i bitar 2x2 cm-stora bitar. Strimla kålen.

  3. Bryn kött och korv i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök och curry. Fräs ytterligare några minuter under omrörning. Häll på buljongen. Koka upp och låt koka ca 25 minuter under lock.

  4. Lägg i morötter och kålrabbi. Tillsätt grädde, soja, TABASCO® Sriracha pepparsås och mango chutney. Sjud ca 20 minuter utan lock. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten till önskad konsistens. Rör ner kålen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera currygrytan med ris, bulgur eller bara ett gott bröd.


    Tips!
    Kålrabbi är en underskattad gröda som är värd att upptäcka. Har du svårt att få tag på den går den fint att ersätta med kålrot, rättika eller annars palsternacka.

Tips på fler grytor (och två soppor!) att laga