Recept

Dijonvinägrett

Under 10 min
4

Visste du att en klick dijonsenap är skillnaden mellan en okej vinägrett och en riktigt god vinägrett? Välj en dijonsenap som görs på vitt vin i stället för vinäger för en mer finstämd syrlighet. Senapen lyfter också fram och förhöjer andra smaker i maten – prova får du se!

Ingredienser

  • ½ dl neutral rapsolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • ½ tsk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser i en skål till en jämn och slät vinägrett eller häll allt i en mindre flaska eller burk med lock och skaka. Smaka av med salt och peppar.

  2. Ringla vinägretten över valfri sallad, blanda med kokt eller rostad potatis till en fransk potatissallad eller gör vår härliga burratasallad med röd grape, fänkål och mynta.


    Tips!
    Mer smak? Förstärk vinägretten med grovhackad kapris, färska örter och/eller valfri TABASCO® pepparsås.

Andra goda tillbehör att testa