Recept

Sriracha-vinägrett

Ca 5 min
4

Du behöver inte mer än ett gäng krispiga salladsblad för att den här suveräna vinägretten ska komma till sin rätt. Bara kolla färgen – så vacker! Men självklart kan du ringla den över en mer matig grönsallad också, eller varför inte en asiatisk nudelsallad med tofu, räkor, biff eller kyckling.

Ingredienser

  • ½ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • färskpressad juice av ½ lime
  • ½ dl neutral rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Vispa ihop TABASCO® Sriracha pepparsås, honung, sesamolja och limejuice.

  2. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera sriracha-vinägretten till valfri grönsallad.

Annat att laga med smak av sriracha