Recept

Grillad halloumisallad med sidfläsk och svamp

Ca 40 min
4

Allt blir gott på grillen, så även romansallad faktiskt. Men varför nöja sig där, när du också med fördel kan grilla sidfläsk, halloumi och svamp, som du först penslar med ponzusås. Bygg ihop till en ljummen sallad med matvete med mera för en sent glömd somrig måltid.

Ingredienser

  • 1 romansallad
  • 400 g rökt sidfläsk
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 250 g kastanjechampinjoner
  • ½ dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 dl skalad sötmandel
  • 4–5 skivade rädisor
  • Maldon® havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • färsk basilika till garnering
  • Matvetesallad
  • 1 burk kokt matvete (ca 400 g)
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • Lökvinägrett
  • ½ rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk Grey Poupon Old Style dijonsenap
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Dela romansalladen i fyra bitar på längden. Skär sidfläsk och halloumi eller grillost i cm–tjocka skivor.

  2. Lägg sallad, sidfläsk, ost och svamp i en form. Pensla runtom med ponzusås.

  3. Grovhacka och rosta mandeln i en torr, het stekpanna. Häll på några droppar vatten och strö över havssalt medan den fortfarande är varm, annars fastnar inte saltet.

  4. Matvetesallad: Lägg matvetet i en skål. Blanda med persilja, olivolja och TABASCO® Grön pepparsås. Smaka av med havssalt och peppar.

  5. Lökvinägrett: Skala, dela och finhacka löken. Lägg i en skål. Blanda med rödvinsvinäger och dijonsenap. Vispa ner oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

  6. Grilla salladen tills den har fått färg och blivit nätt och jämnt mjuk. Grilla sidfläsk, ost och svamp tills de har fått en lagom gyllene yta (använd gärna en grillform).

  7. Lägg upp allt det grillade på ett fat tillsammans med matvetesalladen. Ringla över lökvinägretten. Toppa med salta mandlar och rädisor. Garnera med basilikablad.

Fågel, fisk och mittemellan – mer gott att grilla