Recept

Srirachagrillad kycklingsteak med råhyvlad sallad

Ca 45 min
4

En mer mör och saftig styckningsdetalj än kycklingsteak är svår att finna. Grilla skinnet knaprigt och glazea med den aromatiska srirachasåsen från TABASCO® och söt honung. Låt ett kryddigt krassesmör smälta ovanpå och bjud med en råkrispig, färgstark sallad.

Ingredienser

  • 4 kycklingsteaks (ca 600 g)
  • 2 citroner
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Sriracha-glaze
  • 2 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 2 msk flytande honung
  • Krassesmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • ½ ask klippt smörgåskrasse
  • ½ tsk flingsalt
  • Råhyvlad sallad
  • 200 g betor (gärna olika sorter)
  • ¼ blomkålshuvud
  • 250 g jordgubbar
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 150 g fetaost
  • Ponzudressing
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk granatäppelsirap
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp TABASCO® Sriracha pepparsås och honung till glazen. Låt svalna.

  2. Rör ihop ingredienserna till krassesmöret. Rulla in i smörgåspapper. Lägg i kylen.

  3. Råhyvlad sallad: Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Grovriv blomkålen. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda betor, blomkål, jordgubbar, spenat och smulad fetaost på ett fat.

  4. Ponzudressing: Vispa ihop ponzusås, granatäppelsirap och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ringla över salladen.

  5. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Grilla med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit knaprigt. Pensla köttsidan med sriracha-glazen och vänd. Glazea skinnsidan och vänd ytterligare en gång. Fortsätt grilla tills innertemperaturen är ca 70 grader.

  6. Halvera citronerna och grilla med snittytan nedåt tills de har fått fin färg.

  7. Servera den srirachagrillade kycklingen med krassesmör, sallad och grillad citron.


    Visste du att…
    Kycklingsteak är en urbenad kycklingklubba med skinn som finns i välsorterade mataffärer. Du kan annars fläka ut en hel kyckling och grilla på samma sätt (det tar bara lite längre tid).

Sriracha – till så mycket mer än bara i majonnäs