Recept

Kryddgrillad kycklinglårfilé med melonsallad

ca 40 min
4

Vattenmelon och fetaost har du säkert provat, men vattenmelon och chèvre? Här samsas de i en lime- och myntapigg sallad till paprika- och senapsgrillad kyckling. Välj lårfilé som tål lite tuffare hantering på grillen. Möt upp alla smaker med en sval yoghurtsås.

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • Maldon havssalt
  • salt och nymalen svartpeppar
  • nachochips till servering
  • Paprika- och senapsrub
  • 2 msk Colman’s senapspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk Maldon havssalt
  • Melonsallad
  • 650 g vattenmelon
  • ½ rödlök
  • 100 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • finrivet skal och juice av ½ lime
  • 2 msk olivolja
  • några stänk TABASCO® Original pepparsås
  • Yoghurtsås
  • 2 dl medelhavsyoghurt (10 %)
  • 1 ½ msk TABASCO® Grön pepparsås

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till paprika- och senapsrubben.

  2. Strö rubben på kycklingen och klappa in kryddorna ordentligt.

  3. Grilla kycklingen på båda sidor tills den har fått fin färg och innertemperaturen ligger på strax under 70 grader i den tjockaste delen. Slå in i lite smörpapper och låt vila 5 minuter.

  4. Melonsallad: Skär bort skalet på melon och skär melonköttet i mindre bitar. Skala och strimla rödlöken. Smula chèvren. Blanda ihop melon, lök och ost. Tillsätt mynta, limeskal, limejuice, olivolja och några stänk TABASCO® Original pepparsås. Smaka av med salt.

  5. Yoghurtsås: Blanda ihop samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera den grillade kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.

    Tips!
    Gör gärna en större sats av paprika- och senapsrubben och förvara i en lufttät burk. Du kan lätt addera flera kryddor efter tycke och smak, som torkade örter eller malen spiskummin.

Upptäck fler rätter att laga med senapspulver