Recept

Krämig allround-dressing med ponzu

Under 15 min
4

Till rivna morötter, vitkålssallad, späda salladsblad, spenat, rucola eller till egentligen vilka råa eller tillagade grönsaker som helst. Ja, med denna allround-dressing kan du känna dig trygg i att alltid få ut det mesta av smakerna. Den funkar också som kall sås!

Ingredienser

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • ½ tsk sesamolja
  • ½ tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 msk Kikkoman Ponzu Lemon

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser.

  2. Servera som dressing till olika sallader, råa eller tillagade grönsaker eller som kall sås till rätter med kyckling, fläsk eller lax.


    Tips!
    Stek haricots verts, vaxbönor och sparrisbroccoli (eller vanlig broccoli) i lite olivolja. Strö över Maldon havssalt och nymalen svartpeppar. Ringla över allround-dressingen.

Klicka dig vidare till fler såser och röror