Recept

Sriracha-chimichurri

Ca 15 min
4

Chimichurri är en smakrik sås tillika marinad med sydamerikanskt ursprung. Sriracha är en vitlöksdoftande chilisås från Asien. Med en srirachasås som också innehåller den röda pepparsåsen från TABASCO® blir det en smått otrolig blandning till det mesta på grillen.

Ingredienser

  • 1 ½ vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • finrivet skal och färskpressad juice av ½ lime
  • ¾ dl olivolja
  • ½ tsk Maldon havssalt

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Finhacka persiljan.

  2. Rör ihop alla ingredienserna i en skål. Låt gärna stå minst 30 minuter före servering så att smakerna hinner ”sätta sig”.

  3. Servera sriracha-chimichurrin till grillat kött, grillad kyckling eller lax


    Tips!
    Rosta delikatesspotatis i ugnen med olivolja och salt. Låt svalna något och blanda sedan med sriracha-chimichurrin till en gudomlig potatissallad. Mums till rostbiff, fläsk- eller kycklingfilé.

Röror och såser går inte att få nog av