Recept

Krämiga snabbnudlar med sojapicklade ägg

Ca 10 min
2

Billig, lättlagad och god lunch eller middag? Då kan vi varmt rekommendera en skål nykokta snabbnudlar i sällskap av majonnäs och sojapicklade ägg för härlig krämighet. Det kräver visserligen lite framförhållning att göra äggen, men det är så värt besväret. Koka dem annars som vanligt (och passa på att koka några extra att sojapickla till nästa gång!).

Ingredienser

  • 6 dl kallt vatten
  • 2 förpackningar snabbnudlar (gärna Nissin Soba Bag Chili®)
  • 3 msk majonnäs
  • 2 tsk Kikkoman Rostad sesamolja
  • 1 msk sesamfrön (gärna olika sorter)
  • 4 msk rostad lök
  • Sojapicklade ägg
  • 2 medelstora ägg
  • ½ dl Kikkoman Less Salt sojasås
  • 2 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Sojapicklade ägg: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner äggen och sjud ca 7 minuter. Häll av och kyl äggen i kallt vatten. Skala dem. Blanda soja, sushi-risvinäger, socker och vatten i en liten skål tills sockret har lösts upp. Lägg ner äggen och täck skålen med plastfolie. Ställ in i kylen och låt marinera 1 dygn.

  2. Koka upp vattnet tillsammans med innehållet i de torra kryddpåsarna från nudlarna. Tillsätt nudlarna och låt koka 2–3 minuter.

  3. Blanda ihop innehållet i de andra påsarna från nudlarna med majonnäsen i 2 djupa tallrikar. Vispa försiktigt ner kokvattnet och lägg sist ner nudlarna. Ringla över sesamolja. Toppa med sesamfrön och rostad lök. Dela de sojapicklade äggen och lägg ovanpå.


    Tips!
    Strö gärna över lite finskuren gräslök eller salladslök om det finns hemma. Kikkoman Sushi-risvinäger kan ersättas med motsvarande mängd mirin.

Fler snabba nudelrätter att laga