Recept

Krispiga snöbollar med kokos och jordnötssmör

Ca 60 min
25

När du har ledsnat på chokladbollar eller vill uppdatera julens gottebord med en ny favorit – testa lättgjorda tryfflar med kokos, jordnötssmör och sötad, kondenserad mjölk! En nypa flingsalt bryter av den söta smaken och frukostflingorna runt om gör dem krispigt goda. Räkna med att receptet ger 25 snöbollar, hur många det räcker till vet bara du.

Ingredienser

  • 200 g kokosflingor
  • 1 förpackning sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • 4 msk Skippy Creamy jordnötssmör
  • ½ tsk flingsalt
  • Kellogg´s Rice Krispies att rulla i

Gör så här

  1. Rosta kokosflingorna i en torr, het stekpanna.

  2. Vispa ihop kondenserad mjölk och jordnötssmör i en bunke. Tillsätt de rostade kokosflingorna och flingsalt. Rör till en jämn smet. Ställ in i kylen tills den har stelnat, ca 30 minuter.

  3. Forma små bollar av smeten och rulla i Kellogg’s Rice Krispies.


    Tips!
    Snöbollarna går utmärkt att frysa in och bäst av allt – de tinar på ett kick!

Inspiration till ett helt gottebord