Recept

Vit chokladtryffel med jordnötssmör och cornflakes

Över 60 min
20

Okej, du behöver cornflakes och gärna också ett snyggt strössel till garnering, men själva tryfflarna gör du med endast tre ingredienser: vit choklad, vispgrädde och jordnötssmör. Baka dem närhelst sötsuget gör sig påmint eller sortera in som ”julgodis att bjuda på”. Räkna med att receptet ger 20 tryfflar, ät en i taget eller flera på en gång!

Ingredienser

  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk Skippy Creamy jordnötssmör
  • Till garnering
  • Skippy Creamy jordnötssmör
  • Kellogg´s Corn Flakes
  • strössel (gärna pastellpärlor)

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

  2. Koka upp grädden i en kastrull. Häll över chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt jordnötssmöret och fortsätt röra till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 18 x 12 cm. Ställ in 2–3 timmar i kylen att stelna, eller låt stå över natten.

  4. Skär tryffelkakan i ca 3x3 cm fyrkantiga bitar.

  5. Spritsa eller klicka på lite jordnötssmör i mitten av varje tryffel. Stick ner cornflakes och garnera med strössel.


    Tips!
    Förvara tryfflarna i kylen eller frysen, men garnera dem inte förrän precis innan servering, för att krispigheten från flingorna ska hålla i sig.

Till nästa gång du vill baka något