Recept

Mac’n’cheese med hett pankocrunch

Ca 30 min
4

Vågar du bjuda på en hetare variant av familjefavoriten macaroni and cheese? Så heter i alla fall rätten i Storbritannien medan amerikaner och kanadensare föredrar mac’n’cheese. Om inte hoppar du bara över pepparsåsen i pankocrunchet, men snåla inte med osten!

Ingredienser

  • 6 dl makaroner
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk (3 %)
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 dl riven lagrad cheddar
  • 200 g riven mozzarella
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Hett pankocrunch
  • 25 g smör
  • ¾ dl Kikkoman Panko
  • ½ tsk TABASCO® Original pepparsås
  • ½ tsk Maldon® havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Koka makaronerna ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av.

  3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och vispa i mjölet. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och sjud på medelvärme någon minut tills såsen har tjocknat något. Ta från värmen. Tillsätt worcestershiresås, cheddar och hälften av mozzarellan. Rör om tills ostarna har smält.

  4. Hett pankocrunch: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt TABASCO® Original pepparsås och havssalt. Rör ner panko.

  5. Vänd ner makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg makaronblandningen i en smord, ugnssäker form. Strö över pankocrunchet och resterande mozzarella. Sätt in i mitten av ugnen tills osten har smält och gratängen har fått fin färg, ca 15 minuter. Servera gärna med extra TABASCO® Original pepparsås att stänka över och en grönsallad med dijonvinägrett.


    Tips!
    Givetvis kan du använda vilken ost du vill till din mac’n’cheese, men kombinera gärna med mozzarella för dess otroliga smältegenskaper och förmåga att bilda sega osttrådar.

Toppa, griljera och panera med panko