Recept

Moccachino på bryggkaffe

Ca 10 min
1

Till sin varma kaffedrink brygger baristan Tobias Palm ett mörkrostat kaffe och blandar med en mörk choklad av liknande kaliber för bästa smakmöte. Addera finrivet apelsinskal och toppa med lättvispad grädde, riven choklad och en nypa flingsalt. Njut av kaffedrinken efter en dag i skidbacken, framför brasan eller som avslutning på en god middag.

Ingredienser

  • 20 g mörk choklad
  • 2 tsk vispgrädde
  • 1 krm finrivet apelsinskal
  • 2 dl bryggkaffe (gärna Arvid Nordquist Amigas)
  • Till servering
  • lättvispad grädde
  • riven mörk choklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och apelsinskal i en liten kastrull.

  2. Häll chokladsåsen i ett glas. Tillsätt bryggkaffet och rör om.

  3. Klicka försiktigt på grädden så att den bildar ett lock ovanpå kaffet eller häll på grädden mot baksidan av en sked. Strö över riven choklad och en nypa flingsalt. Servera genast.


    Tips!
    Smaksätt moccachinon med en skvätt rom eller blanda rommen med grädden för lite mer sting. Några viktiga saker vid bryggningen av kaffet är att följa doseringsanvisningen (7 gram malet kaffet per 1,25 deciliter färskt kallt vatten), gärna välja vita kaffefilter för att slippa papperssmak och att alltid förvara kaffet svalt, torrt, mörkt och lufttätt för godast resultat.

Gå vidare till en annan kaffedrink