Recept

Okonomiyaki Osaka style med ponzumajonnäs

Ca 45 min
4

Okonomiyaki är en japansk pannkaka som går att tillaga på många olika sätt. Just denna i ”Osaka style” med knaperstekt bacon serverar du med en otroligt smakrik sås och en grymt god majonnäs med ponzusås. Ringla över och servera!

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller koncentrerad fond)
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 3 msk hackad inlagd ingefära
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 noriark
  • rapsolja till stekning
  • Okonomiyakisås
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 1 ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • Ponzumajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ msk Kikkoman Ponzu Lemon

Gör så här

  1. Strimla vitkålen.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, ägg, kycklingbuljong och ponzusås i en bunke till en slät smet. Rör ner vitkål och ingefära.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna, 28 cm i diameter, och häll i smeten. Sänk till medelvärme. Lägg på ett lock eller täck med aluminiumfolie. Låt steka i 5 minuter. Lägg på baconet i ett jämnt lager. Lägg på locket/folien igen och stek ytterligare 5 minuter.

  4. Lägg en stor tallrik på stekpannan. Vänd upp och ner så att pannkakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i stekpannan igen så att baconet hamnar underst. Stek ytterligare 8 minuter under lock/folie (testa med en provsticka, kålen ska vara nätt och jämnt mjukt).

  5. Rör ihop ingredienserna till okonomiyakisåsen respektive ponzumajonnäsen.

  6. Ansa och hacka salladslöken. Vik ihop noriarket och strimla.

  7. Stjälp tillbaka pannkakan på tallriken, så att baconet hamnar överst.

  8. Ringla över okonomiyakisåsen och ponzumajonnäs. Strö över salladslök och noristrimlorna. Skär i bitar och servera.

Fler rätter med olika sorters kål