Recept

Pasta med het grönkålspesto

Under 30 min
4

Hand upp alla som någon gång svängt ihop kokt pasta med en klick burkpesto! Nu kan du göra samma sak – fast lite mer sofistikerat. Hur? Jo, genom att mixa din egen pesto. Denna gör du med grönkål och smaksätter med TABASCO® Grön pepparsås – en syrlig jalapeñosås.

Ingredienser

  • 300 g pasta (gärna spaghetti)
  • salt och peppar
  • riven parmesan till servering
  • Het grönkålspesto
  • 125 g hackad grönkål eller svartkål
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 50 g solroskärnor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och låt rinna av i ett durkslag.

  2. Het grönkålspesto: Mixa samtliga ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Önskar du en lösare pesto – tillsätt mer olja eller vatten.

  3. Blanda pastan med peston i en kastrull.

  4. Strö över riven parmesan vid servering. Lufttorkad skinka, varmrökt lax eller rökt tofu är gott till.

Mer gott att laga och dricka