Recept

Salsa romesco

Ca 5 min
4

Denna välbalanserade paprikaröra har sitt ursprung från spanska Katalonien och är från början tänkt att ätas till fisk, men vi skulle säga att den passar till det mesta. Som spread på bröd, till grillat, pimiento de padrons (en annan spansk delikatess) – med mera!

Ingredienser

  • 150 g inlagd, grillad paprika
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 dl rostade mandelspån
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • ½ dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna eller matberedare. Mixa till önskad konsistens (det är trevligt när röran inte är helt slät). Smaka av med salt och peppar.

  2. Servera salsa romescon till fisk, fågel, kött, bröd eller grönsaker.


    Tips!
    Byt rostade mandelspån mot spanska marconamandlar för en extra lyxig röra. De har en fantastisk smak som verkligen är värd att uppleva. Tänk bara på att de man köper i Sverige ofta är saltade, därför behövs det kanske inget extra salt.

Allt blir godare med en klick eller två