

Recept
Tre sorters smaksatt havssalt
Testat att smaksätta ditt eget salt? Det är hur enkelt som helst! Välj ett havssalt av hög kvalitet och bestäm sedan vilken smakväg du vill ta; chilisalt med vinäger, jalapeño- och basilikasalt eller syrligt citronsalt. Givetvis står det dig fritt att göra ett, två – eller alla tre.
Ingredienser
- Chilisalt med vinäger
- 1 dl Maldon® havssalt
- 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
- Jalapeño- och basilikasalt
- 1 dl Maldon® havssalt
- 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
- ½ dl färska basilikablad
- Syrligt citronsalt
- 1 dl Maldon® havssalt
- finrivet skal av 1 citron
Gör så här
Chilisalt med vinäger: Sätt ugnen på 50 grader. Mortla salt och TABASCO®. Sprid ut saltet på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 30 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis äggrätter, grönkålschips, ugnsrostad potatis och brödkrutonger.
Jalapeño- och basilikasalt: Sätt ugnen på 50 grader. Mixa salt, TABASCO® Grön pepparsås och basilika. Sprid ut saltet på bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 40 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis guacamole, att strö över sallader eller som smaksättning av hemgjorda brödkrutonger.
Syrligt citronsalt: Sätt ugnen på 60 grader. Mortla salt och rivet citronskal. Sprid ut saltet på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen tills saltet har torkat, ca 30 minuter. Låt svalna. Förvara torrt i en ren glasburk med lock. Saltet passar till exempelvis fisk- och skaldjursrätter eller att strö över olika slags grönsaker.
Tips!
En burk hemgjort smaksatt havssalt är den perfekta gå bort-presenten.