Recept

Kokosdoftande sötpotatissoppa

Under 30 min
4

Soppa är det ultimata sättet att omvandla vissna grönsaker till något fantastiskt gott. Denna karibiska smakbomb kombinerar krämig kokosmjölk med hetta från TABASCO® Habanero pepparsås. Byt sötpotatis mot morot eller pumpa om det är vad du har hemma.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 400 g sötpotatis
  • 500 g krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås (eller TABASCO® Original pepparsås för mildare hetta)
  • 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • Topping
  • 150 g smulad fetaost
  • ½ dl hackad koriander
  • en god olivolja

Gör så här

  1. Skala, dela och grovhacka löken. Skala sötpotatisen och riv den grovt på rivjärn.

  2. Fräs lök och sötpotatis mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong, ingefära, TABASCO® Habanero pepparsås och soja. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.

  3. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en blender. Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll upp soppan i skålar. Toppa med fetaost, koriander och ringla över olivolja. Servera gärna med ett gott bröd att doppa i soppan, gärna varma naan- eller pitabröd.

Mer mat med heta smaker