![](/contentassets/7587ad9fcf5a44e8b99fce50fce2bf5c/pasta-med-gronkalspesto-puff.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
![](/contentassets/12780b6b7df24063b6cf77b2ac10f0cc/karibisk-sotpotatissoppa-topp-21x9.jpg?w=1800&quality=90&format=&mode=crop)
Recept
Kokosdoftande sötpotatissoppa
Soppa är det ultimata sättet att omvandla vissna grönsaker till något fantastiskt gott. Denna karibiska smakbomb kombinerar krämig kokosmjölk med hetta från TABASCO® Habanero pepparsås. Byt sötpotatis mot morot eller pumpa om det är vad du har hemma.
Ingredienser
- 1 gul lök
- 400 g sötpotatis
- 500 g krossade tomater
- 1 burk kokosmjölk (400 ml)
- 5 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller koncentrerad fond)
- ½ msk riven färsk ingefära
- 1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås (eller TABASCO® Original pepparsås för mildare hetta)
- 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
- salt och peppar
- olja till stekning
- Topping
- 150 g smulad fetaost
- ½ dl hackad koriander
- en god olivolja
Gör så här
-
Skala, dela och grovhacka löken. Skala sötpotatisen och riv den grovt på rivjärn.
-
Fräs lök och sötpotatis mjuk i olja i en stor kastrull. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong, ingefära, TABASCO® Habanero pepparsås och soja. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
-
Mixa soppan slät med stavmixer eller i en blender. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll upp soppan i skålar. Toppa med fetaost, koriander och ringla över olivolja. Servera gärna med ett gott bröd att doppa i soppan, gärna varma naan- eller pitabröd.