Recept

Yukhoe – koreansk råbiff

ca 30 min
4

Råbiffen på koreanska kallas för Yukhoe och är betydligt mer smakrik än klassisk svensk råbiff. Hemligheten ligger delvis i marinaden som köttet får gosa sig mört i, men också i majonnäsen som du toppar hela härligheten med. Friterade glasnudlar blir pricken över i.

Ingredienser

  • 600 g nötytterlår
  • 3 salladslökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 100 g glasnudlar
  • 2 päron (conference eller nashi)
  • ½ msk chilirostade sesamfrön
  • matolja till fritering
  • koriander till garnering
  • salt
  • Marinad
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ dl Kikkoman Original sojasås
  • ¾ dl Kikkoman Poke
  • ¾ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • Sesam- och senapsmajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk Kikkoman Rostad Sesamolja
  • ½ msk Kikkoman Sushi-risvinäger
  • 2 tsk chilirostade sesamfrön
  • 2 tsk Colman´s senapspulver

Gör så här

  1. Putsa och tärna köttet mycket fint.

  2. Ansa, skölj och skiva salladslöken.

  3. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och salladslöken. Rör ihop till en jämn blandning. Ställ i kylen och gör resten under tiden.

  4. Senaps- och sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja, sushi-risvinäger och sesamfrön i en skål. Sikta ner senapspulvret och rör runt.

  5. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlöken knaprig i olja i en het stekpanna, utan att den bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

  6. Hetta upp rikligt med olja till 160 grader i en vid kastrull eller fritös. Fritera glasnudlarna till de blir vita och ”puffar upp”. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

  7. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor.

  8. Forma råbiffsblandningen till 4 biffar (med nytvättade händer) och lägg upp på tallrikar.

  9. Fördela päronskivorna och risnudlarna bredvid. Strö över rostad vitlök och sesamfrön. Garnera med koriander.

Testa ett annat smakrikt recept