Recept

Allround-marinad med japansk soja

Ca 5 min
4

Hur bra är det inte med en marinad som går att använda till nästan vad som helst? En riktig räddare i nöden när det vankas ”mixed grill”! Marinaden vill ha minst ett par timmar på sig att utföra sitt jobb – att ge smak och möra vissa råvaror. En rejäl skvätt japansk soja bidrar inte bara med en angenäm sälta utan dessutom gott om välsmakande umami.

Ingredienser

  • 1 ½ dl Kikkoman Original sojasås
  • ½ dl neutral rapsolja
  • 1 ½ msk balsamvinäger
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 2 msk grillkrydda

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.

  2. Lägg marinaden i dubbla plastpåsar. Använd till valfria grönsaker, nötkött, fläskkött, feta fiskar, kyckling, kalkon eller tofu. Låt råvaran/råvarorna marinera över natten, då ger den bäst smak, men det går bra att marinera i rumstemperatur ett par timmar före tillagning.


    Tips!
    Byt grillkrydda mot exempelvis allroundkrydda, franska örter eller ras el hanout för annan smak på marinaden och det som får ligga och dra i den.

Sätt smak på maten på andra sätt