Recept

Baguette med salsiccia och dijonfärskost

Ca 40 min
4

Picknick någon? För det är precis vad i alla fall vi blir sugna på när vi ser den här matiga lyxmackan med örtkryddad italiensk korv, krämig färskost smaksatt med grov dijonsenap, rucola, tomatmajonnäs och hemrostad lök. Förenkla genom att använda färdig rostad lök.

Ingredienser

  • 4 kryddiga korvar (gärna salsiccia)
  • 1–2 baguetter (gärna lite grövre)
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 1 näve rucola
  • smör eller olja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Rostad lök
  • 2 bananschalottenlökar
  • olja till fritering
  • Tomatmajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • ½ msk tomatpuré
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • Dijonfärskost
  • 200 g färskost
  • 1 ½ msk Grey Poupon Old Style dijonsenap

Gör så här

  1. Börja med den rostade löken. Skala och skär löken i tunna skivor, gärna med hjälp av en mandolin. Värm rikligt med olja i en kastrull till 180 grader. Lägg i löken och fritera tills den är gyllene. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

  2. Blanda ihop ingredienserna till tomatmajonnäsen och dijonfärskosten.

  3. Dela korvarna längs med. Stek i smör i en stekpanna tills de är klara (självklart går de också att grilla!).

  4. Dela baguetten i totalt 4 bitar. Strimla de soltorkade tomaterna.

  5. Öppna upp bröden. Bred på dijonfärskost. Fördela soltorkade tomater och rucola. Lägg på korven. Toppa med rostad lök och ringla över tomatmajonnäsen.


    Tips!
    Välj den korv du gillar bäst – det går lika bra med chorizo, merguez, kalkonkorv eller varför inte en växtbaserad kryddig korv.

Upptäck andra sorters brödmat