Recept

Cacio e pepe

Ca 20 min
4

Från ingenstans var denna romerska vardagspasta plötsligt överallt. Kort och gott betyder Cacio e pepe ”ost och peppar” – snabblagat och uppskattat av både barn och vuxna. Gör som vi och addera en jalapeñodoftande pepparsås, finrivet citronskal och lite havssalt.

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 30 g smör
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 3 dl finriven pecorino eller parmesan
  • finrivet skal av 1 citron

Gör så här

  1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen.

  2. Mortla under tiden svartpepparn alternativt mal den grov i en pepparkvarn.

  3. Stek svartpepparn i smöret i en stor stekpanna. Tillsätt TABASCO® Grön pepparsås, 2 dl av pastavattnet och 2 dl av osten. Ta från värmen och rör till en krämig sås.

  4. Häll av pastan, men spara lite av pastavattnet för säkerhets skull.

  5. Lägg den avrunna pastan i stekpannan och blanda ihop med såsen. Späd eventuellt med mer pastavatten. Strö över citronskal och lite havssalt. Servera med resten av osten.


    Tips!
    Stänk gärna över några extra droppar TABASCO® Grön pepparsås och prova gärna någon av de andra sex sorterna som finns tillgängliga inom svensk dagligvaruhandel.

Frossa i fler pastarecept till vardag och fest