Recept

Dijon- och dragonsmör

Ca 5 min
4

Byt bearnaisesås mot ett örtigt kryddsmör med beasmak! Enkelt att göra och lyxigt att servera till grillat eller stekt kött, fågel, fisk och grönsaker. Dijonsenapen bidrar med en skön syra från vitt vin, och självklart går det bra med färsk dragon i stället för torkad.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • ¾ msk torkad dragon
  • ½ tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop smöret med övriga ingredienser.

  2. Rulla in i smörpapper och förvara i kylen eller frys in och använd vid ett senare tillfälle. Skär smöret i skivor vid servering eller vispa det fluffigt med elvisp och lägg i en skål.


    Tips!
    Bryn smöret för en ännu godare smak på kryddsmöret. Låt kallna före användning. Och om du hellre vill äta bearnaisesås – testa vår fusk-bearnaise som blir klar på ett kick!

Upp i smöret (bokstavligt talat!)