Recept

Espresso Martini Mocktail med grillade marshmallows

Ca 40 min
2

Till sin alkoholfria tolkning av denna klassiska kaffedrink använder kocken Louise Johansson en rund och nötig espresso. Grillade marshmallows med en apelsindoftande kaffesirap, mortlade kaffebönor och en nypa flingsalt blir till en oemotståndlig topping!

Ingredienser

Gör så här

  1. Börja med kaffesirapen. Koka upp vatten, rårörsocker, vaniljpulver, apelsinskal och apelsinjuice i en kastrull till 113 grader. Tillsätt espresson. Låt svalna.

  2. Grillade marshmallows: Trä marshmallows på spett och grilla 20–30 sekunder runt om tills de får fin färg. Det går också bra att använda en gasbrännare. Ringla över kaffesirap. Strö över mortlade kaffebönor och flingsalt.

  3. Häll espresso, kaffesirap och apelsinjuice i en shaker. Fyll upp med is. Skaka ordentligt.

  4. Sila upp i 2 martiniglas. Lägg på en grillad marshmallows och servera en vid sidan av.


    Tips!
    Kaffesirapen håller minst 1 vecka i kylen. Använd till fler drinkar och varför inte prova att ringla lite kaffesirap över vaniljglass?

    Visste du att…
    Kaffe som rostas för att främst brygga espresso finns i olika styrka och smak. Här hittar du Arvid Nordquists espressosortiment inklusive vanliga frågor och svar kring espresso.

Varför inte testa en till kaffedrink?