Recept

Friterade kronärtskockshjärtan med cashewnötsparmesan

Ca 30 min
4

Sugen på något kompromisslöst smarrigt? Då tycker vi att du ska laga Gustav ”Jävligt Gott” Johanssons friterade kronärtskockshjärtan med vegansk citronmajonnäs och växtbaserad ”parmesan” gjord på cashewnötter, näringsjäst och en nypa havssalt. Balansera allt det feta och syrliga med TABASCO® Original pepparsås och färskpressad citron. To die for!

Ingredienser

  • 6 kronärtskockshjärtan i olja (gärna med stjälk)
  • 1 dl vegansk majonnäs eller växtbaserad yoghurt
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • Maldon havssalt
  • olivolja till fritering
  • grovhackad kruspersilja till garnering
  • Cashewnötsparmesan
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 2 msk näringsjäst
  • 1/3 tsk Maldon havssalt
  • Övriga tillbehör
  • TABASCO® Original pepparsås
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Börja med cashewnötsparmesanen. Mixa cashewnötter, näringsjäst och havssalt till ett fint pulver i en matberedare eller blender.

  2. Blanda majonnäs eller yoghurt med citronjuicen.

  3. Häll av och låt kronärtskockshjärtana rinna av. Halvera dem på längden. Fritera i olivolja 7–10 minuter på medelvärme tills de har fått fin färg och kanterna är knapriga.

  4. Klicka ut citronmajonnäsen eller citronyoghurten på 4 assietter. Fördela de friterade kronärtskockshalvorna ovanpå. Stänk på TABASCO® Original pepparsås efter smak. Toppa rikligt med cashewnötsparmesan. Garnera med persilja.

  5. Servera med bröd, citronklyftor och gärna lite mer havssalt att strö över medan skockorna fortfarande är heta.


    Tips!
    Var inte rädd för att låta kronärtskockshjärtana få rejält med färg vid friteringen.

Fler veganska recept av Gustav Johansson