Recept

Sorbetdrink med alkoholfritt mousserande rosévin

Ca 5 min
1

Festlig drink och dessert i ett? Inga problem! Bara lägg en kula sorbet i ett snyggt glas och toppa med alkoholfritt mousserande rosévin, hälsar mästerkocken Sofia Henriksson. Så klart kan du gå all in och göra egen hallonsorbet, men det går lika bra med färdig.

Ingredienser

  • 1 kula hallonsorbet
  • några droppar färskpressad citronjuice
  • 2 dl alkoholfritt mousserande rosévin (t ex Oddbird Sparkling Rosé, nr 1983, 94 kr)
  • 1 myntakvist

Gör så här

  1. Lägg sorbetkulan i botten av ett glas. Droppa över lite citronjuice.

  2. Häll på rosébubblet och sätt ner myntakvisten. Servera genast, gärna till bakad fetaost med pankosmul.


    Tips!
    Lyxa till sorbetdrinken med några färska, halverade hallon. Då blir de som vackrast!

Bubblor i glaset till mat och fest