Recept

Kebab på grillad svamp med vitlökssås

Ca 60 min
4

Vad suger åt sig olika smaker bättre än svamp? Det tar vi fasta på och snabbmarinerar portobello och ostronskivling med bland annat japansk soja, chipotle och kebabkrydda. Tillaga i ugnen eller på grillen och servera svampkebaben i bröd med klassiska tillbehör.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 300 g portobello
  • 300 g ostronskivling
  • 2 kvisttomater
  • ½ gurka
  • 4 kebab- eller libabröd
  • 1 påse blandsallad (ca 65 g)
  • 8–12 feferoni
  • TABASCO® Sriracha pepparsås
  • salt och nymalen svartpeppar
  • Marinad
  • 1 ½ msk Kikkoman Original sojasås
  • 2 msk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 msk kebabkrydda
  • 3 msk neutral rapsolja
  • Vitlökssås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl medelhavsyoghurt (10%)
  • ½ dl majonnäs

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär eller riv svampen i större bitar. Skala, dela och skär rödlöken i grova klyftor.

  3. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner rödlök och svamp. Blanda så att allt täcks av marinaden.

  4. Varva rödlök och svamp tätt ihop på spett. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter. Ta ut och låt spetten vila ca 10 minuter.

  5. Vitlökssås: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.

  6. Skär tomater och gurka i mindre bitar.

  7. Servera svampkebaben i kebab- eller libabröd med tomat, gurka, sallad och feferoni. Toppa med vitlökssås och ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås.


    Tips!
    Spetten går också utmärkt att grilla.

Fler recept för alla svampälskare