Recept

Mortlat kryddsmör med senapssting

Ca 10 min
6

När du mortlar hela kryddor kommer smakerna fram mer än med färdigmalda kryddor. Det får du testa i det här kryddsmöret med kummin, fänkål, rökt paprikapulver och senapspulver. Kryddsmöret går utmärkt att frysa och ta fram när det vankas grillmiddag.

Ingredienser

  • ½ tsk Colman’s senapspulver
  • ½ tsk hel kummin
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • ½ tsk rökt paprikapulver
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Lägg alla kryddor i en mortel och mortla till ett mellanfint pulver.

  2. Blanda kryddblandningen med smöret. Rulla in i smörpapper. Låt stelna i kylen.

  3. Skär smöret i skivor. Servera till grillad fisk, kyckling eller grillade grönsaker.


    Tips!
    I stället för att rulla in kryddsmöret i smörpapper kan du vispa det fluffigt med elvisp och sedan enkelt klicka över det du önskar smaksätta. Det går också bra att frysa smöret och ta fram vid ett senare tillfälle. 

För dig som hellre vill jobba med brynt smör