Recept

Rostad majssalsa med sriracha

Ca 20 min
4

Här har du en salsa som heter duga med både rökig smak från chipotle och chilisting från TABASCO® Sriracha pepparsås, som i sin tur innehåller ett duktigt stänk av den klassiska röda pepparsåsen som lagras tre år på ekfat. Med rostad majs lyfter smakerna lite extra.

Ingredienser

  • 1 liten burk majs (ca 150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • ½ tsk Maldon® havssalt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 liten rödlök
  • 1 plommontomat
  • 1 kruka koriander
  • ½ tsk mortlad hel kummin
  • ½ msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • färskpressad juice av ½ lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Häll av majsen och låt rinna av.

  3. Blanda majsen med olivolja och TABASCO® Chipotle pepparsås.

  4. Sprid ut majsen på en bakpappersklädd plåt. Strö över havssalt. Rosta i mitten av ugnen tills den har fått fin färg, ca 15 minuter.

  5. Skala och finhacka vitlöken. Skala, dela och finhacka rödlöken. Skär tomaten i små tärningar. Hacka koriandern.

  6. Blanda rostad majs, vitlök, rödlök, tomat och koriander med resterande ingredienser.

  7. Servera den rostade majssalsan till tacos, revbensspjäll eller som grilltillbehör.


    Tips!
    För mildare vitlökssmak kan du låta den finhackade vitlöken rosta med majsen.

När du hellre vill göra en sås eller (annan) röra