Recept

Smash sliders med hummus och limepicklad rödlök

Ca 40 min
4

Kombinera två hamburgertrender i en – sliders och smash burger. Sliders är kort och gott minihamburgare och när du smashar färsen, det vill säga trycker till den under stekning, får den en härligt gyllenbrun, krispig yta med mesta möjliga smak. Detta är den perfekta bjudmaten på festen där en het hummus bidrar med krämig textur och piggt sting.

Ingredienser

  • 400 g högrevsfärs
  • 1–2 tsk rökt paprikapulver
  • 8 små skivor goudaost
  • 8 små hamburgerbröd
  • 1 burk Mezete Gourmet Hummus Red Hot Chili
  • 8 salladsblad
  • 8 gurkskivor
  • smör till stekning
  • salt, Maldon® havssalt och nymalen svartpeppar
  • Limepicklad rödlök
  • 1 rödlök
  • färskpressad juice av 1 lime

Gör så här

  1. Börja med den limepicklade rödlöken. Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda med limejuice i en skål. Strö över lite salt. Låt marinera fram till servering.

  2. Dela färsen i 16 delar och rulla till bollar.

  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i färsbollarna i omgångar och tryck till dem med en stekspade. Stek ca 1 minut. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Vänd, lägg på ost och stek ytterligare någon minut.

  4. Rosta bröden i en torr, het stekpanna.

  5. Bred hummus på undersidan av bröden. Lägg på sallad, gurka, dubbla burgare och limepicklad rödlök. Lägg på ovandelen av bröden. Stick gärna ner en tandpetare.


    Tips!
    Om det blir limepicklad rödlök över håller den sig fint i kylen i flera dagar!

Prova en annan burgare nästa gång