Recept

Smoky Sea – krämig chipotlesill

Över 60 min
6

Många har sina givna sillfavoriter till midsommar, jul eller påsk, men vi utmanar dig att berika smaklökarna med minst en nykomling bland inlagda sillar! Varför inte en lättfixad krämig sill med dijonsenap, chipotle och dragon? Med 5-minuterssill gör du den på nolltid. Bara skär sillen i bitar, blanda med såsen och vänta på att smakerna ska gifta sig.

Ingredienser

  • 1 burk 5-minuterssill (à 420 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • ½ msk torkad dragon
  • 1–2 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt rinna av ordentligt. Skär den i ca 2 cm sneda bitar.

  2. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, dijonsenap och dragon i en bunke. Lägg ner sillen. Smaka av med TABASCO® Chipotle pepparsås, salt och peppar. Lägg i en ren glasburk med lock.

  3. Ställ in i kylen och låt stå minst 1 dygn före servering.


    Tips!
    Till skillnad från inläggningssill (urvattnad saltsill) är 5-minuterssillen redan inlagd och färdig att använda antingen som här i en krämig sås eller i en klar inläggning. Smidigt värre!

Mera sill och också lite strömming