Recept

Smoothiebowl med blåbär, ananas och granola

Ca 30 min
4

Visst är det lite extra härligt att skeda i sig smoothie ur en skål? Särskilt när den toppas med hemgjord granola och generösa mängder färska frukter och bär. Blåbär och ananas kan låta som en udda smakkombination i en smoothie, men det blir faktiskt oväntat gott.

Ingredienser

  • 2 frysta, skalade bananer
  • 2 dl frysta blåbär
  • 2 burkar Del Monte ananasskivor i juice (à 230 g)
  • blandade frukter och bär till topping
  • färsk mynta till garnering
  • Maldon® havssalt
  • Granola
  • 1 ½ dl blandade nötter och/eller frön
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl dinkelflingor
  • 1 dl Sun-Maid russin
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ dl vatten
  • ½ dl flytande honung

Gör så här

  1. Börja med granolan. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Hacka nötterna grovt. Blanda med eventuella frön, havregryn, dinkelflingor, russin, kanel, vaniljsocker och ½ tsk havssalt i en stor bunke.

  3. Rör ihop vatten och honung i en liten skål. Häll över de torra ingredienserna och rör ihop.

  4. Häll ut granolablandningen på en bakpappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen och rosta 15–20 minuter. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt kallna. Häll i en burk med lock.

  5. Lägg banan, blåbär, ananasskivor och juicen från 1 burk ananas i en mixer. Mixa slätt.

  6. Häll upp smoothien i skålar. Toppa med granola samt valfria frukter och bär, exempelvis kiwi, jordgubbar, blåbär och extra ananas. Garnera gärna med några myntakvistar.


    Tips!
    Passa på att skafferirensa och använd alla sorters nötter och frön du kan hitta till granolan; sötmandel, hasselnötter, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön… Det mesta blir gott att ha i!

Mer att laga och servera i en skål