Recept

Varma Pringles med chèvre, fikon och valnötter

Ca 15 min
8

Skippa ost- och kexbrickan – gör en ljummen ”chipssallad” med chèvre, färska fikon och valnötter i stället! Ringla över sötsyrlig balsamicosirap och piffa med några timjankvistar. Vad vi väljer för chips? De som håller formen och inte lämnar några flottiga fingrar.

Ingredienser

  • 1 rör Pringles Original (à 165 g)
  • 180 g chèvre
  • 2 färska fikon
  • 2 dl valnötter
  • balsamicosirap att ringla över
  • färsk timjan till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg chipsen omlott i en ugnssäker form med höga kanter.

  3. Skär eller bryt osten i mindre bitar. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka valnötterna.

  4. Toppa chipsen med ost, fikon och nötter. Sätt in i mitten av ugnen och gratinera tills osten har smält, ca 5 minuter.

  5. Ringla över balsamicosirap och garnera med timjan. Servera genast.

För dig som gillar konceptet "frukt i mat"