10 år med Arvid Nordquist Sommarkaffe

Utifrån drömmen om hur sommaren ska smaka i en kaffekopp lanserade Arvid Nordquist sitt första sommarkaffe 2013. Det visade sig vara ett vinnande drag och nu släpps Arvid Nordquist Sommarkaffe för tionde gången i ordningen med en unik blend av 100 procent hållbart certifierade arabicabönor i en sommarblommig, specialdesignad förpackning.

Med en inbyggd fyndighet i form av en brygga mot blått hav och blå himmel på ett paket bryggkaffe lanserades Arvid Nordquist sitt första sommarkaffe i limiterad upplaga 2013. Tanken var att skapa ett kaffe som gav den efterlängtade sommarstämningen i både smak och design. Det fanns också en uttalad ambition att etablera en ny sommartradition.
 
LÄS OCKSÅ: Vägen fram till Sveriges starkaste kaffevarumärke
 
– Vårt första sommarkaffe var ett lätt mörkrostat bryggkaffe med blommigt doftrik arom, generös fruktig smak och lång eftersmak. Lanseringen blev otroligt lyckad och i år fyller sommarkaffet tio år, vilket vi till följd av ökad efterfrågan firar med att rosta än mer av årets upplaga, berättar Rosemarie Zellquist, Nordic Brand Manager för kaffet från Arvid Nordquist.

Arvid Nordquist Sommarkaffe 2013-2022
Så här har Arvid Nordquist Sommarkaffe sett ut genom åren – från 2013 fram till 2022.

Samla sommarminnen

Sommarkaffet 2016 hämtade inspiration från OS i Rio de Janeiro. Den mellanmörkt rostade blenden bestod då av 100 procent hållbart certiferade arabicabönor. Två år senare, 2018, hyllade sommarkaffet den svenska fjällvärldens fantastiska vyer och natur.
 
För Arvid Nordquist Sommarkaffe 2017 stod drömmen om den svenska sommaren återigen i fokus där malda arabicabönor med huvudsakligen blommiga toner av citrus och bär omslöts av en bild på en fyr och en segelbåt ute på ett glittrande blått hav.
 
Så vad kan vi förvänta oss av Arvid Nordquist Sommarkaffe 2022?
 
– Årets mångsidiga sommarkaffe passar perfekt till sommarens alla fikastunder eller varför inte ge bort det i present. Kaffet ingår i serien ”samla sommarminnen” och är denna gång mellanmörkt rostat med en syrlig smak av hallon och en ton av karamell i eftersmaken, fortsätter Rosemarie Zellquist.

Hållbara milstolpar

Det är svårt att missa när sommarkaffet från Arvid Nordquist har anlänt till landets butiker, vilket brukar ske i mitten av april. Dels står det klart och tydligt ”Sommar” på förpackningen, dels är designen färgglad. Sedan 2019, så serien ”samla sommarminnen” inleddes, har olika slags blommönster fått ta för sig mot först blå, sedan gul och för 2022 års sommarkaffe rosa bakgrund.

Arvid Nordquist Sommarkaffe 2022
Vad sägs om att samla sommarminnen med ett mellanmörkt rostat bryggkaffe som smakar syrliga hallon och har en fyllig eftersmak med ton av karamell?

Den noga utvalda blandningen av 100 procent arabicabönor är unik från år till år, med sedan 2015 års sommarkaffe är dessa alltid 100 procent hållbart certifierade. Då via UTZ Certified, men numera via Rainforest Alliance, vilket den gröna grodan på Arvid Nordquist Sommarkaffe 2022 är en symbol för.
 
Från och med första upplagan 2013 har Arvid Nordquist Sommarkaffe varit 100 procent klimatkompenserat genom trädplanteringsprojekt i kaffeodlande länder och sedan 2017 är det också fossilfritt rostat, liksom allt kaffe från Arvid Nordquist. Passa på att njuta av årets sommarkaffe medan det fortfarande finns att tillgå hos de stora dagligvarukedjorna!

Mer somrig (och kaffedoftande!) läsning