Recept

Helbakat grekiskt lantbröd med camembert

Ca 30 min
10

I stället för att smälta ost i en fonduegryta och doppa bröd i – tänk tvärtom om lägg osten i ett helt bröd! Gratinera hela härligheten med olivolja, persilja, spröda saltflingor och en mild, men kryddig pepparsås. Bryt sedan loss små brödbitar och ät med den mjuka osten!

Ingredienser

  • 1 grekiskt lantbröd
  • 1 camembert (ca 250 g)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • Maldon® havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär ett rutmönster i brödet med en brödkniv, så det blir ca 3 cm djupa skåror.

  3. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt. Gröp ur det i mitten efter ostens storlek. Tryck ner osten i det urgröpta hålet.

  4. Blanda ihop olivolja, persilja och TABASCO® Buffalo pepparsås. Pensla brödet och osten med blandningen. Strö över lite havssalt. Gratinera i mitten av ugnen tills brödet har fått fin färg och osten har blivit mjuk, ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna något.

  5. Skär ett kryss i osten. Bryt bitar av brödet och doppa i den krämiga osten.


    Tips!
    Vill du kan du peta ner mindre bitar av en god hårdost i brödskårorna och gratinera. Det är också gott att blanda olivoljan med lite finhackad vitlök innan du penslar brödet.

Fyra andra sorters brödmat att testa