Recept

Heta räkor al pil pil

Ca 25 min
8

Vilken skaldjursälskare säger nej till en ”sizzling” ugnsform med vitlöksfrästa räkor, alltså gambas al pil pil eller al Ajillo, som de också kallas. Inte vi i alla fall. I stället för färsk chili använder vi en mild, men kryddig pepparsås. Plussa på lime och bröd och du är hemma!

Ingredienser

  • 400 g vannameiräkor (ASC-märkta)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 tsk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 16 stänk TABASCO® Original pepparsås
  • olivolja
  • Till servering
  • limeklyftor
  • Maldon® havssalt
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Skala räkorna, men behåll gärna skaltippen. Skala och strimla vitlöken.

  4. Häll upp 1 cm olivolja i 8 små, ugnssäkra formar. Rör ner 1 tsk TABASCO® Buffalo pepparsås och 2 stänk TABASCO® Original pepparsås per form. Sätt in i mitten av ugnen tills oljan är ordentligt het, passa noga.

  5. Fördela räkor och vitlök i de varma formarna. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  6. Vid servering: Pressa över lime och strö på lite havssalt. Servera med bröd att suga upp den goda såsen med.


    Tips!
    ASC-märkta vannameiräkor finns det olika sorter av i frysdisken. Utgå gärna från de som är råa med skal. Väljer du förkokta vannameiräkor är det bra att tillaga dem lite kortare tid i ugnen för att de inte ska bli sega. Du kan också använda MSC-märkta kungsräkor eller så klart vanliga räkor med eller utan skal – välj då gärna räkor i storleken 50/70 eller 70/90.

Sharing is caring – rätter att dela