Recept

Kycklingkebab i en bowl eller burrito

Ca 30 min
4

Det är säkert inget fel på den färdiga kycklingkebaben du köper, men det går alltid att smaksätta den lite till! Förslagsvis med spiskummin, japansk soja och srirachasås. Gör en bowl med fräscha tillbehör – eller vik in allt i tortillabröd till varsin picknick-burrito!

Ingredienser

  • 2 dl basmatiris
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 förpackningar kycklingkebab (à ca 275 g)
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 msk Kikkoman Original sojasås
  • 1 ½ tsk malen spiskummin
  • ½ melon (gärna cantaloupe)
  • 2 mogna avokado
  • 1 förpackning svarta bönor (ca 400 g)
  • 1 påse salladsmix (gärna grövre råkost)
  • rapsolja till stekning
  • Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 1 kruka koriander
  • ½ påse nachochips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

  4. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt kycklingkebaben, TABASCO® Sriracha pepparsås, soja och spiskummin. Låt fräsa ett par minuter.

  5. Skala och kärna ur melonen. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär melonkött och avokado i cm–stora tärningar.

  6. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Blanda dem med det kokta riset.

  7. Fördela ris, kycklingkebab, melon, avokado och sallad i skålar. Toppa med crème fraiche och ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås. Garnera med koriander och servera gärna med nachochips vid sidan av.


    Tips!
    Fördela alla ingredienser i 4 stora tortillabröd, gärna också grovkrossade nachochips. Vik ihop till burritos. Perfekt att svepa in i smörgåspapper och ta med smakerna ut på picknick!

Förslag på andra bowls och mer brödmat