Recept

Vegansk cappuccino

Under 10 min
1

Många föredrar en växtdryck i kaffet i stället för mjölk. Men vilken blir bäst i en vegansk cappuccino? Baristan Linnea Vannesjö tipsar om vad som är viktigt att tänka på och ger recept på sin veganska cappuccino baserad på en fruktig och nötig espresso.

Ingredienser

  • 30 ml espresso (gärna Arvid Nordquist Espresso Giusto)
  • 120 ml skummad växtdryck (gärna baristaanpassad havredryck)

Gör så här

  1. Brygg espresson i en kopp.

  2. Värm och skumma växtdrycken.

  3. Häll först i den skummade växtdrycken lite på avstånd så att den blandas med espresson.

  4. Förflytta dig gradvis närmare koppen och luta kannan med växtdryck. Det gör att växtdrycken hamnar på toppen. Avsluta gärna med att göra ett fint mönster i skummet.

    Tips!
    En god vegansk cappuccino börjar med ett gott kaffe av hög kvalitet. Här använder baristan Linnea Vannesjö ett fruktigt kaffe med mycket sötma. Det i kombination med en riktigt krämig växtdryck är oslagbart. En växtbaserad dryck kräver lite mer varsam hantering än vanlig mjölk när du skummar den. Den är ofta känsligare för hög temperatur och reagerar snabbare. Genom att ta in mindre luft i början och sluta skumma drycken innan den blir för varm får du ett krämigare resultat. En för varm och för hårt skummad växtdryck kommer inte att blanda sig med kaffet. Linnea föredrar att använda en baristaanpassad havredryck som smakar mer och är naturligt söt medan en mer neutral växtdryck som ärtdryck passar bättre till ett ljusrostat kaffe. Prova dig fram och hitta din favorit – både när det gäller kaffet och växtdrycken.

Fler kaffedrycker (och en dessert att dricka kaffe till)