Once you pop the fun don’t stop – festliga tilltugg med Pringles

Tack vare den sadelliknande formen är de inte bara perfekt stapelbara, utan även de mest dippkompatibla chipsen vi vet. Här berättar vi mer om det amerikanska succésnackset Pringles, tipsar om några av alla smaker och listar recept på tilltugg som får fart på festen.

Visste du att Sverige var det första europeiska landet som tog in Pringles? Året var 1991, så i över 30 år har de alltså funnits på marknaden. Vi svenskar äter också mest chips i hela Europa (hallå fredagsmys!).

Andra fun facts är att Pringles är det enda chipsvarumärke som finns i samtliga europeiska länder och att Pringles Sour Cream & Onion är Sveriges mest sålda chips. Tillsammans med Pringles Original är det de vanligaste smakerna i världen, men det finns annars ingen hejd på lekfullheten i kryddning anpassad till kulturella preferenser. Vad sägs om Pringles med smak av Eggs Benedict, miso ramen, ham & cheese eller shrimp cocktail?

Ända sedan lanseringen 1967 har den mustaschprydde herren Mr. P – även känd som Julius Pringles – prytt förpackningen. Maskoten, liksom förpackningen, har ändrat skepnad flera gånger under årens lopp. Vid det senaste designbytet blev Mr. P av med håret för att i stället prydas av helt nya ögonbryn samtidigt som själva produktnamnet antog formen av en fluga, vilken pryder maskoten och gör den komplett.

Sugen på chips nu? Varsågod att testa ett, två eller flera sätt att njuta av Pringles!

5 recept på festliga tilltugg med Pringles

1. Varma Pringles med chèvre, fikon och valnötter
Spana in den här chipsskålen, eller ska vi säga chipssalladen? Helt klart av det riktigt goda slaget och en värdig utmanare till ost- och kexbrickan. Lätt att preppa för många gäster!

Till receptet

2. Loaded Pringles med hot chili cheese
Fixa drinktilltugget med endast tre ingredienser. Bara sprid ut innehållet i ett rör Pringles med paprikasmak, gratinera med het mjukost, på med gräslök och hugg in på direkten!

Till receptet

3. Pringles med två sorters dipp
Het, syrlig dilldipp och guacamole – båda spetsade med fräscht jalapeñosting. Där har du två anledningar till att fira helg, lillördag eller vardagslyxa med chips och (dubbel)dipp!

Till receptet

4. Pringles med gremolatakräm och kallrökt lax
Poppa och toppa ett rör Pringles Sour Cream & Onion (för övrigt Sveriges mest sålda chips!) med en klick färskost som du först smaksätter italiano style och förgyller med en bit lax.

Till receptet 

5. Pringles med löjromsdipp
På liknande sätt som silltårtan ”Under pälsen” gör du denna lyxiga dipp, fast med gräslök, rödlök och smetana ovanpå en överraskande löjromsgömma i botten. Glöm inte chipsen!

Till receptet

Tips!
Löjrommen går självklart bra att ersätta med sikrom, röd stenbitsrom, röd caviarmix eller vegansk tångkaviar. Servera gärna med varsin gin och tonic med gurka och lime.

Visste du att…
Pringles består av bland annat vakuumtorkad potatis, vetemjöl, majsmjöl, rismjöl och salt. Ingredienserna blandas och trycks ut till platta potatisark under högt tryck. Arken friteras i vegetabilisk olja och kryddas eventuellt ytterligare (beroende på smak) innan de rullar vidare på transportbandet och landar sadelformade i perfekta staplar.

Klicka här för att utforska alla smaker av Pringles på den svenska marknaden.

Mer inspiration till festliga tillfällen