sommarens

drinkrecept

Uppdatera sommarens drinkrepertoar med Sveriges mästerkock 2020 tillika ginälskaren Sofia Henrikssons. Missa inte dryckestrenden Sparkling Tea, eller ”classy” kaffedrinken Espresso Martini.

Sommaren står för dörren och vi kan inte tänka oss en bättre årstid att få sippa på en fräsch och festlig drink. Ladda frysen med is och låt tillfälle och humör avgöra vilken av våra härliga sommardrinkar du väljer att göra först. I glas, kanna eller bålskål, kaffe eller te, med eller utan alkohol – här finns något för alla smaker!

Sparkling Tea på svart te med tranbär och jordgubb

Har du koll på den alkoholfria dryckestrenden Sparkling Tea? Här visar vi hur du enkelt gör den bubbliga, elegant drycken på ett ekologiskt svart te med smak av tranbär och jordgubb, is och sodavatten. Supergott som fördrink eller spännande måltidsdryck.

Till receptet

Mousserande rooibos-bål med hallon och jordgubb

Bara den vackra färgen på denna bubbliga bål på kallbryggt, rogivande rooibos-te med smak av hallon och jordgubb gör den värd att testa, tycker vi. Förstärk smakerna med färska bär, färskpressad citronjuice och ett alkoholbefriat mousserande rosévin. Festligt, visst?

Till receptet

Espresso Martini

En för hälsa, en för lycka och en för kärlek. Ja, för varken mer eller mindre än tre kaffebönor ska denna sofistikerade cocktail garneras med, enligt italiensk tradition. Nu råkar det vara fyra på bilden, men se den som ett tecken på kärleken vi känner för vår espresso på svenska.

Till receptet

Klassisk Sangria

Med ett fruktigt och smakrikt rött vin (gärna spanskt och ekologiskt!) är det enkelt att lyckas med detta relativt klassiska recept på den spanska vinbålen sangria. Perfekt att ställa fram på mingelfesten i kanna, karaff eller bålskål och låta gästerna förse sig själva.

Till receptet