Hållbarhet
Hållbarhet

Arvid Nordquist

Hållbarhet

På Arvid Nordquist har smak alltid varit i fokus. Men smakupplevelsen är idag inte begränsad till smaklökarna på tungan eller dofterna vi känner. Mer än någonsin äter och dricker vi med vårt samvete, vilket gör att ett omsorgsfullt producerat kaffe helt enkelt smakar bättre.

 

Allt vårt kaffe kommer från hållbart certifierade kaffeodlare som garanterar odling med hänsyn till människa och miljö. Kaffebönorna är noggrant utvalda av våra inköpare för att matcha våra kvalitetskrav. Vårt rosteri är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001, vilket innebär att vi arbetar kontinuerligt med att minska vår miljöpåverkan och har externa revisorer som verifierar vårt arbete. Dessutom klimatkompenserar vi för den påverkan som fortfarande återstår.

Allt detta ger vårt kaffe en ännu större eftersmak. Vi kallar det vårt People Planet Coffee-manifest.

Arvid Nordquist kaffe

100% Hållbart Certifierat
100% Hållbart Certifierat →

Kaffe ska smaka gott, även efteråt. När vi producerar vårt kaffe vill vi verka för människors välbefinnande och bidra till samhällets välstånd och utveckling. Våra certifieringar säkerställer att vi uppfyller alla högt ställda miljömål.

Internt miljöarbete
Internt miljöarbete →

Hållbarhet innebär för oss att vi tar ansvar för miljö, människa och ekonomi i vår egen organisation likväl som i hela vår värdekedja. Vi arbetar med att successivt minska vår totala miljöpåverkan genom tydliga miljömål i hela vår värdekedja.

100% Klimatkompenserat
100% Klimatkompenserat →

Varje kopp kaffe du dricker bidrar till nyplantering av träd i kaffeodlande länder. Vi arbetar aktivt för att minska våra klimatutsläpp och klimatkompenserar för den del vi ännu inte kommer åt.

100% Arabicabönor
100% Arabicabönor →

Arvid Nordquist kaffes kvalitetsgaranti garanterar att vårt egna kaffe alltid består av 100 % utvalda Arabicabönor av samma ursprung och höga kvalitetsklass, oavsett årstid, pris och tillgång.

Vi bryr oss

Vi bryr oss

Hållbarhet för oss innebär att vi tar ansvar för miljö, människa och ekonomi i vår egen organisation såväl som i hela vår värdekedja och i vårt omgivande samhälle. Vi engagerar oss därför i flera och olika sociala och miljöinriktade projekt i de länder där vårt kaffe odlas.

Läs mer om projekten
Vanliga frågor →

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring vårt CSR-arbete.

Ordlista →

Vilse bland alla miljötermer? Vi har samlat de vanligaste av dem i en ordlista.