Våra producenter

Privat Företag

Aia Vecchia

Italien

Aia Vecchia grundades 1996 av familjen Aia Vecchia med vision att skapa en liten portfölj av högkvalitativa viner från Toscana. Man köpte den enastående fastighet i Bolgheri DOC, beläget nära den Tyrrenska kusten på landsbygden mellan Bolgheri och Castagneto Carducci. Där är det särskilt gynnsamma mikroklimatet, idealiska jordarna och direkta solljuset nyckeln till vinhusets mycket högkvalitativa viner som uppmärksammats från bland annat Wine Spectator och Wine Entusiast.

Altos las Hormigas

Argentina

Altos Las Hormigas målsättning är att producera malbecviner av världsklass med Mendozas tydliga terroir. Vinerna är koncentrerade, eleganta och kraftfulla och har nått stor internationell framgång. 

Alvisa

Spanien

Alvisa 10 Brandy Ecológico såg dagens ljus under 2016 men företaget Alvisa har producerat brandy ända sedan 1969 i regionen La Mancha. Genom åren har traditionella destilleringsmetoder kombinerats med moderna teknologier för att producera en högkvalitativ brandy. Numera produceras brandyn av brandymakaren Sergio del Cosos vakande öga.

ARA

Nya Zeeland

Ara är en unik producent som konsekvent utnyttjar microklimatet i sina vingårdar. Med internationellt erkände vinmakaren Jeff Clarke i spetsen skapar de några av Marlboroughs bästa viner.

Ayala

Frankrike

Ayala är ett av det äldsta Champagnehusen i Grand Cru-byn Aÿ grundat år 1860. Man är känd för sina eleganta och friska Chardonnaydrivna Champagner med låg dosage.

Backhouse

USA

Backhouse Wines är en vinproducent från Kalifornien med vingårdar i främst Sacramento Delta och Central Coast regionen. Druvorna som odlas är typiska för området: Chardonnay, Cabernet Sauvignon och Zinfandel bland annat, och de får växa i svalt klimat för långsam mognad vilket resulterar i viner med bra frukt och en frisk syra.

Bodega Argento

Argentina

Bodega Argento strävar efter att vara ledande inom hållbar vinodling i Argentina med stor respekt för miljön de verkar i. Vinhuset arbetar med energisparande maskiner, samarbetar med experter för att bli mer energieffektiva, återanvänder vatten och har ett omfattande avfallshaneringsprogram. Sedan 2012 pågår också processen att konvertera husets 485 hektar vingårdar till ekologisk odling.

Bodegas Garzón

Uruguay

En unik terroir och en miljö utanför jämförelse: det är Bodega Garzón. Beläget 160 m över havet nära kusten och semesterparadisen Punta del Este i södra Uruguay är det varierande landskapet och den unika terroiern den ultimata platsen av odla vin av hög kvalitet.

Bollinger

Frankrike

Bollinger är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass, grundat 1829. Här går kvalitet före allt och de har som enda champagneproducent officiellt kvalitetsdeklarerat sitt vin.

Cantina Tollo

Italien

Cantina Tollo Italien, Abruzzo Cantina Tollo grundades redan 1960 som ett kooperativ och ligger nära byn Tollo i Abruzzo vid Adriatiska havet. Producenten har ett stort fokus på miljö och kvalitet

Cave de cairanne

Frankrike

Cave de Cairanne grundades 1929 och ligger beläget öster om floden Rhône med ett brett utbud av kvalitetsviner.

Chanson Pére & Fils

Frankrike

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Château D´Angles

Frankrike

Chateau D’Anglès med vinmakare Eric Fabre i spetsen är kända för sina viner. Med erfarenhet från Bordeaux producerar de viner av helt unik karaktär på La Clapes lokala druvsorter.

Château de barbe

Frankrike

På den högra sidan om floden Gironde i Bordeaux, beläget i appellationen Côtes de Bourg ligger slottet Château de Barbe med sina 66 hektar stora vingårdar. Här domineras vinerna av Merlot och vinrankorna har en medelålder på 25 år.

Château de Berne

Frankrike

Hos Château de Berne i Provence har vinmakning varit en självklarhet i över 250 år. De värnar om terroiren och att framhäva det ursprungstypiska från naturen, med högklassiga viner som resultat.

Château de Corcelles

Frankrike

Château de Corcelles grundades under 1400-talet och ligger i hjärtat av Beaujolais vingårdar. Vingårdens över 90 hektar sprider sig över ett stort territorium i norra Beaujolais och är listad som ett historiskt monument sedan 1927.

Château la Nerthe

Frankrike

Château La Nerthes grundades redan på 1100-talet när vingårdarna i Châteauneuf-du-Pape först planterades. Prestigevinerna från La Nerthe är erkända och mycket lagringsdugliga.

Chateau Musar

Libanon

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Cornish Orchards

England

På Cornish Orchards brygger man prisbelönta ciders och juicer. Verksamheten bygger på djup respekt för de traditionella hantverket och balans till naturen genom att endast använda sig av färskpressad juice från närproducerad frukt i alla sina produkter.

Corvers Kauter

Tyskland

Ekologisk topproducent från Rheingau med en tydlig inriktning på hållbarhet och kvalitet. Ett familjeföretag med fokus på framtiden snarare än traditioner där de strävar efter att göra moderna, matvänliga viner med ett modernt uttryck. Alla viner är ekologiskt certifierade.

Cosecheros Y Criadores

Spanien

Cosecheros y Criadores är en modern anläggning med över 8000 franska och amerikanska ekfat. Vinerna är en blandning av modern internationell stil men med en fot i det klassiskt spanska. Flera av firmans viner är ekologiska.

Domaine Kuehn

Frankrike

Domaine Kuehn har en historia som sträcker sig ända till 1675. Man arbetar för att kunna erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga genom att leverera storslagna viner producerade med respekt för moder natur och kärlek till ”Terroiren”.

Don Sebastiani & Sons

USA

Don Sebastiani & Sons drivs, som namnet antyder, av Don och hans tre barn som alla har satt sin prägel på husets viner. Med modern teknik gör de fruktiga viner med balanserad ekfatskaraktär.

Finca Antigua

Spanien

Finca Antigua grundades 2003 och är en del av familjen Martinez-Bujanda som har verkat i vinvärlden sedan 1889. Finca Antigua balanserar den senaste teknologin med familjens gamla vinmakartraditioner i La Mancha och ägandet av sina egna vingårdar.

Finca Montepedroso

Spanien

Finca Montepedrosos vingård ligger i de bästa lägena i Rueda. Deras viner kännetecknas av hög kvalitet med tydligt terroiruttryck.

Finca Valpiedra

Spanien

Finca Valpiedra är den enda egendomen i Rioja med en ”single vineyard”. Vingårdarna är vackert belägna i Riojas bästa läge och vinerna är internationellt erkända för sin höga kvalitet.

Foncalieu

Frankrike

Foncalieu grundades 1967 av Maurice Grignon tillsammans med flera producenter i Languedoc. Deras inriktning är att skapa moderna, fruktdrivna och välgjorda viner för en bred publik. För att nå dit består deras team av internationella vinmakare med passion för områdets terroir.

Fourth Wave Wine

Australien

Fourth Wave Wine representerar Australiens mest dynamiska portfölj av moderna vinmärken. En innovatör och marknadsledare som kombinerar spännande varumärkeskoncept med ett stort engagemang för högkvalitativt vinframställning.

Fuller's

England

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

Giovanni Rosso

Italien

Giovanni Rosso är en familjeägd producent i Serralunga d' Alba. De gör enbart röda viner med stor passion för Barolos toppdruva Nebbiolo. Vinerna har vunnit flera internationella utmärkelser.

Hartwall

Finland

Hartwall är ett familjeägt finskt bryggeri med produktion i Lahtis. Med ett varierande sortiment av bland annat öl, cider, blanddrycker och läsk är de Finlands största bryggerikoncern. Dess bas och verksamhet är framförallt i Finland men exporten går till länder runt hela jorden; främst Sverige, Estland, Ryssland och större delen av Europa.

Josef Drathen

Tyskland

Hos familjeägda Josef Drathen kan man se tillbaka på 100 års tradition av vinframställning. Idag ingår flera tyska vinhus i företaget och de är en av de ledande producenterna i Mosel-regionen.

KWV

Sydafrika

KWV är en av Sydafrikas största vinproducenter och äger världens största vineri. De gör flera vinserier i olika prisklasser, från husviner och välkända Roodeberg till prestigeserien the Mentor's Selection.

Langlois-Chateau

Frankrike

Langlois-Chateau är ett mycket kvalitetsmedvetet vinhus i hjärtat av Saumur. De är kända för sitt mousserande vin som anses vara det bästa man kan få utanför Champagne. Sedan några år äger Bollinger vinhuset vilket ökat kvalitetsfokuset än mer.

Lenz Moser

Österrike

Lenz Moser är en anrik men modern producent i Niederösterreich. I flera generationer har de utvecklat landets vinindustri och är idag en av Österrikes mest kända i världen.

Leone de Castris

Italien

Leone de Castris har producerat vin i Puglia sedan 1650-talet. Idag gör vinkonsulten Riccardo Cotarella viner i alla prisklasser med hjälp av toppmodern teknik.

Longwines

Spanien

Long Wines grundades 2006 av vinexperten William Long. Man består av ett litet, begåvat och självständigt team med fokus på att producera, designa och marknadsföra det allra bästa spanska vinerna

Maisel´s

Tyskland

Med en imponerande företagshistoria är Maisel’s Weisse ett av de ledande veteölbryggerierna i Tyskland. Familjeföretaget grundades 1887 av Hans och Eberhardt Maisel och drivs nu av den fjärde generationen.

Mas D'en Gil

Spanien

Mas d’en Gil tillhör toppskiktet av de cirka 45 producenter som idag finns i kultdistriktet Priorat i Spanien. Vingården drivs av fjärde generationen av Rovira Carbonell-familjen.

Matetic Vineyards

Chile

Matetic Vineyards är en högkvalitativ, familjeägd producent grundad 1999. De är ekologiskt certifierade och tillämpar biodynamisk vinodling. Allt för att uppnå högsta möjliga kvalitet.

MGM Mondo Del Vino

Italien

MGM Mondo del Vino grundades 1991 är idag en av Italiens största vinleverantörer. De värnar om kvalité, miljö och kreativitet vilket avspeglar sig i deras produktion.

Oddbird

Frankrike

Går det att ta sig an ett samhällsproblem med hjälp av en produkt? Det tror den före detta socionomen Moa Gürbüzer, grundare och vd på Oddbird. Hennes mission är att få bukt med alkoholens baksidor genom att erbjuda alkoholfritt vin i toppklass.

Orval

Belgien

Brasserie d’Orval är ett av världens sju godkända trappistbryggerier där produktionen helt sköts av Cisterciensermunkar. Idag är Orval ett välkänt öl av mycket hög kvalitet.

Paco & Lola

Spanien

Paco & Lola är en ung vinproducent beläget i DO Rías Baixas i nordvästa Spanien. Här har man gjort vin på druvan Albariño sedan 2005. Bakom vinhuset står ett ungt och dynamiskt team med visionen att skapa Spaniens modernaste vingård men med den klassiska stilen på en typisk Albariño från DO Rías Baixas.

Parducci Wine Cellars

USA

Parducci Wine Cellars är Mendocinos äldsta vinproducent. Det är ett familjeföretag i tredje generationen som grundades 1932. Kvalitet och hållbarhet är ledord för företaget, vilket de bland annat visat genom många kvalitetsutmärkelser och genom att bli USAs första koldioxidneutrala vinproducent.

Paul Dolan

USA

Paul Dolan grundades 2006 med ambitionen att skapa vin med tydligt terroiruttryck. Druvorna växer på de bästa lägena inom det svala Mendocino County i norra Kalifornien. Druvorna odlas ekologiskt, alternativt biodynamiskt och alla viner är ekologiskt certifierade via CCOF.

Pere Ventura

Spanien

Hos Pere Ventura styrs produktionen av två krav: innovation och kvalitet. Här har man en lång historia inom produktion av cava och förfäder till ägaren Pere Ventura, som vinhuset är uppkallat efter, var delaktig i födseln av cavan.

Produttori del Barbaresco

Italien

Produttori del Barbaresco anses vara ett av de mest kvalitetstänkande kooperativen i världen. De är en välrenommerad producent med vingårdar i nio av områdets absolut bästa lägen.

Saracco

Italien

Saracco är ett familjedrivet företag i tredje generationen beläget i hjärtat av Moscato d´Asti. Här har man producerat högkvalitativa Moscato druvor i harmoni med naturen sedan tidigt 1900 tal.

Steininger

Österrike

Weingut Steininger är ett anrikt familjeföretag i flera generationer. De är specialister på druvan Grüner Veltliner och gör endast viner på den och regionens Riesling.

Vigneti del Sole

Italien

Vigneti är ett familjeföretag med huvudsäte i Venetien i Italien. Vinhuset grundades 1925 och drivs idag av bröderna Umberto, Carlo och Giorgio. Ett välkommet tillskott i Arvid Nordquist portfölj är deras två stilfulla viner ur serien ”Vigneti del Sole”: en Amarone och en Ripasso.

Viña Bujanda

Spanien

Viña Bujanda grundades 2009 med syfte att komplettera Familia Martínez Bujanda-portföljen med ytterligare ett kvalitetsområde: Rioja. Vingården kombinerar vinodlingarnas familjetradition med de modernaste teknikerna och vinstockarna har en genomsnittsålder på 30 år.

ZGM

Tyskland

ZGM är en av de mest traditionella och samtidigt innovativa vinproducenterna i Moseldalen. Den senaste teknologin i kombination med en djup respekt för traditonen ger moderna och uppskattade viner.