Våra producenter

Systembolaget HoReCa

Aia Vecchia

Italien

Aia Vecchia grundades 1996 av familjen Aia Vecchia med vision att skapa en liten portfölj av högkvalitativa viner från Toscana. Man köpte den enastående fastighet i Bolgheri DOC, beläget nära den Tyrrenska kusten på landsbygden mellan Bolgheri och Castagneto Carducci. Där är det särskilt gynnsamma mikroklimatet, idealiska jordarna och direkta solljuset nyckeln till vinhusets mycket högkvalitativa viner som uppmärksammats från bland annat Wine Spectator och Wine Entusiast.

Altos las Hormigas

Argentina

Altos Las Hormigas målsättning är att producera malbecviner av världsklass med Mendozas tydliga terroir. Vinerna är koncentrerade, eleganta och kraftfulla och har nått stor internationell framgång. 

ARA

Nya Zeeland

Ara är en unik producent som konsekvent utnyttjar microklimatet i sina vingårdar. Med internationellt erkände vinmakaren Jeff Clarke i spetsen skapar de några av Marlboroughs bästa viner.

Asahi

Japan

Asahi Breweries grundades 1892 i Osaka, då under namnet Osaka Brewing Company. År 1987 revolutionerade Asahi ölmarknaden i Japan med lanseringen av Asahi Super Dry, vilket var den första torra japanska ölen.

Ayala

Frankrike

Ayala är ett av det äldsta Champagnehusen i Grand Cru-byn Aÿ grundat år 1860. Man är känd för sina eleganta och friska Chardonnaydrivna Champagner med låg dosage.

Backhouse

USA

Backhouse Wines är en vinproducent från Kalifornien med vingårdar i främst Sacramento Delta och Central Coast regionen. Druvorna som odlas är typiska för området: Chardonnay, Cabernet Sauvignon och Zinfandel bland annat, och de får växa i svalt klimat för långsam mognad vilket resulterar i viner med bra frukt och en frisk syra.

Bodega Argento

Argentina

Bodega Argento strävar efter att vara ledande inom hållbar vinodling i Argentina med stor respekt för miljön de verkar i. Vinhuset arbetar med energisparande maskiner, samarbetar med experter för att bli mer energieffektiva, återanvänder vatten och har ett omfattande avfallshaneringsprogram. Sedan 2012 pågår också processen att konvertera husets 485 hektar vingårdar till ekologisk odling.

Bodegas Del Saz

Spanien

Bodegas Del Saz historia föddes och skrevs i vingården, Rötterna till Bodegas Del Saz är baserade på värden lika viktiga som dess ursprung: passion och uthållighet, grundläggande pelare i en vingård med stor tradition och stort erkännande.

Bodegas Garzón

Uruguay

En unik terroir och en miljö utanför jämförelse: det är Bodega Garzón. Beläget 160 m över havet nära kusten och semesterparadisen Punta del Este i södra Uruguay är det varierande landskapet och den unika terroiern den ultimata platsen av odla vin av hög kvalitet.

Bodegas Parra-Jiménez

Spanien

De tre bröderna Parra grundade 1993 vad som kommit att bli Europas största producent av ekologiska viner, vilket aldrig i sig var ambitionen. Att driva odlingarna ekologiskt, och tom biodynamiskt alltid har alltid varit en självklarhet.

Bollinger

Frankrike

Bollinger är ett legendariskt och anrikt champagnehus i elitklass, grundat 1829. Här går kvalitet före allt och de har som enda champagneproducent officiellt kvalitetsdeklarerat sitt vin.

Cantina Tollo

Italien

Cantina Tollo Italien, Abruzzo Cantina Tollo grundades redan 1960 som ett kooperativ och ligger nära byn Tollo i Abruzzo vid Adriatiska havet. Producenten har ett stort fokus på miljö och kvalitet

Cave de cairanne

Frankrike

Cave de Cairanne grundades 1929 och ligger beläget öster om floden Rhône med ett brett utbud av kvalitetsviner.

Chanson Pére & Fils

Frankrike

Chanson Père & Fils tillverkar vin från några av vinvärldens mest kända byar. Idag är huset Bollingerägt vilket ökat kvalitetsfokuset än mer och de anses vara en av Bourgognes bästa producenter.

Château D´Angles

Frankrike

Slottets toppviner, ”Grand Vin Rouge” och ”Grand Vin Blanc” utgör 20% av produktionen och kommer från de äldsta stockarna som ger de mest koncentrerade vinerna. De lagras på ekfat från toppleverantörer och vinerna blir kraftfulla, eleganta och komplexa. Karaktärsdruvorna för området Mourvèdre och Bourboulenc dominerar det röda repsektive vita vinet. Båda vinner mycket på flasklagring, även det vita klarar upp emot tio år.

Château de barbe

Frankrike

På den högra sidan om floden Gironde i Bordeaux, beläget i appellationen Côtes de Bourg ligger slottet Château de Barbe med sina 66 hektar stora vingårdar. Här domineras vinerna av Merlot och vinrankorna har en medelålder på 25 år.

Château de Corcelles

Frankrike

Château de Corcelles grundades under 1400-talet och ligger i hjärtat av Beaujolais vingårdar. Vingårdens över 90 hektar sprider sig över ett stort territorium i norra Beaujolais och är listad som ett historiskt monument sedan 1927.

Château la Nerthe

Frankrike

Château La Nerthes vingårdar är belägna kring slottet och är typiska för området. De knytnävsstora stenarna, galets, är viktiga för terroiren, då stenarna värms upp av solen på dagen och håller värmen hela natten. Mognaden av druvorna blir jämn och regnvattnet får hjälp att fördela sig och behåller fukten när det blir torrt. Den odlade ytan är 92 hektar och alla 13 tillåtna druvsorterna finns planterade. Skördeuttaget ligger mellan 25-30 hl/ha, något mindre än den tillåtna mängden. Allt enligt mottot mindre ger mer! Genomsnittlig ålder på stockarna är 40 år utom för de som används för Cuvée des Cadettes som är över 70 år gamla. Skörden sker för hand och alla druvor sorteras minutiöst på selekteringsbordet innan de vinifieras. Druvorna avstjälkas och sedan får de olika druvsorterna jäsa tillsammans (med undantag för carignan) i ståltankar eller ekfat. Enbart naturlig jäst används.

Chateau Musar

Libanon

Château Musar har producerat vin i Bekaadalen sedan 1930. Grundaren Gaston Hochar var bara 20 år gammal när han beslutade sig för att göra ett vin av internationell klass, inspirerad av sina resor till Bordeaux, men också med djup respekt för Libanons 6000-åriga vinhistoria. Idag har vinerna en helt personlig stil som inte liknar någon annans.

Collemassari

Italien

ColleMassari Wine Estates innefattar fyra internationellt erkända vingårdar i Toscana. Collemassari grundades 1999 av familjen Tipa-Bertarelli, i ett slott från 1300-talet som har blivit totalt restaurerat och redan 2014 vann de utmärkelsen Winery of the year av Gambero Rosso. Unik terroir, 300 meter över havet med ständiga sjöbrisar ger en distinkt och välkänd elegans över vinerna.

Cornish Orchards

England

På Cornish Orchards brygger man prisbelönta ciders och juicer. Verksamheten bygger på djup respekt för de traditionella hantverket och balans till naturen genom att endast använda sig av färskpressad juice från närproducerad frukt i alla sina produkter.

Corvers Kauter

Tyskland

Ekologisk topproducent från Rheingau med en tydlig inriktning på hållbarhet och kvalitet. Ett familjeföretag med fokus på framtiden snarare än traditioner där de strävar efter att göra moderna, matvänliga viner med ett modernt uttryck. Alla viner är ekologiskt certifierade.

Cosecheros Y Criadores

Spanien

Företaget ägs av familjen Martínez Bujanda som också äger Finca Valpiedra och Finca Bujanda i Rioja, Finca Antigua i La Mancha och Finca Montepedroso i Rueda. Vingårdarna tillhör elitklassen i sina respektive distrikt. På Cosecheros & Criadores fokuserar man på “Vinos de La Tierra de Castilla IGP” viner och kan därmed hålla nere priserna samtidigt som familjens stora kunnande och kvalitetsmedvetande genomsyrar produktionen.

Domaine Kuehn

Frankrike

Hos Domaine Kuehn finner man byns äldsta och djupaste källare som ligger beläget 7m under mark. Under andra världskriget totalförstördes nästan hela byn på grund av de flygräder som rådde och under dessa attacker så sökte sig lokalbefolkningen skydd i källaren hos Domaine Kuehn. Källaren går idag under namnet Cellar of Hell och används främst åt vinlagring.

All skörd sker för hand och vinmakningen leds av Francis Klee som är ett stort namn i området och som drivs av tålamod och passion. Jordmånen är rik består framför allt av granit och kalk och druvorna som odlas är framför allt Riesling, Gewurztraminer samt Pinot Gris. Vingårdslägena ligger i sluttningar och skyddas väl från kyla av bergskedjan Vosges.

Domino de la vega

Spanien

De fyra vingårdarna som utgör Dominio del la Vega är La Vega, El Pinarejo, La Muela och Losilla. Dominio de la Vega strävar efter att producera viner med stor respekt för regionens långa vinhistoria och terroir men med modern touch.

Don Sebastiani & Sons

USA

Don Sebastiani & Sons drivs, som namnet antyder, av Don och hans tre barn som alla har satt sin prägel på husets viner. Med modern teknik gör de fruktiga viner med balanserad ekfatskaraktär.

Estandon Vignerons

Frankrike

Estandon Vignerons är ett franskt vinkooperativ med spännande historia. Kooperativet är idag bland de ledande i Provence och deras filosofi om att samarbete och delad expertis avspeglar sig i högkvalitativa roséviner med hållbarhetsfokus.

Finca Antigua

Spanien

Familjen har restaurerat Bodegan som nu är ett perfekt exempel på modern arkitektur med respekt för hållbarhet och omgivningarna. Bodegan är byggd på vingårdens högsta punkt och därifrån kan man blicka ut över vinodlingarna och den typiska La mancha naturen som omger byggnaden och som man till stor del har låtit bevara. Samtidigt är det en effektiv produktionsanläggning och inuti finner vi de senaste tekniska innovationerna, men alltid med respekt för hantverksmässig vinproduktion.

Finca Montepedroso

Spanien

Vingården ligger på en platå på 750 möh precis utanför staden Rueda. Här kan druvorna utvecklas till att nå maximalt uttryck tack vare terroiren i vingården och de stora temperaturskillnader som råder mellan dag och natt samt vinter och sommar.

Finca Montepedroso ägs av riojabaserade producenten Martínez Bujanda som bland annat äger vingårdarna Finca Valpiedra, Finca Antigua och Cosecheros & Criadores och. Alla vingårdarna ligger i de bästa lägena i sitt distrikt och med omsorgsfulla metoder produceras viner av högsta möjliga kvalitet där terroriren reflekteras i vinet.

Finca Valpiedra

Spanien

Vingården ägs av familjen Martínez Bujanda som också äger Viña Bujanda, Finca Antigua, Cosecheros & Criadores och Finca Montepedroso. Vingårdarna har gemensamt att de ligger i de bästa lägena i sina respektive distrikt och med omsorgsfulla metoder producerar viner av högsta möjliga kvalitet där terroiren reflekteras i vinet.

Foncalieu

Frankrike

På senare år har kooperativet gjort massiva investeringar i avancerad utrustning och 2012 utsågs Foncalieu till Frankrikes bästa kooperativ. 2017 utnämndes de också till ett av vinvärldens femtio mest kända vinvarumärken av Drinks International. Idag fokuserar man mer och mer på hållbar produktion med målet att bli 100% HVE certifierade inom några år. Även utbudet av ekologiskt certifierade viner ökar stadigt.

Foncalieu är experter på rosévin och deras Puy Chéri Syrah Rosé har utsetts till Sveriges mest prisvärda rosé på Vinordic Wine Challenge flera gånger om.

Fourth Wave Wine

Australien

Fourth Wave Wine representerar Australiens mest dynamiska portfölj av moderna vinmärken. En innovatör och marknadsledare som kombinerar spännande varumärkeskoncept med ett stort engagemang för högkvalitativt vinframställning.

Fuller's

England

Fuller’s brygger sin öl på anrika ”The Griffin Brewery” där man bryggt öl sedan 1600-talet. Idag är de Londons enda familjeägda bryggeri och kända världen över för sin klassiska och innovativa ölportfölj.

Gambrinus

Tjeckien

Gambrinus har sedan 1869 bryggt sin öl på Plzenský prazdroj bryggeriet i Tjeckien. Ölsorten är en av de mest populära i Tjeckien.

Grolsch

Nederländerna

Grolsch Brewery grundades 1615 i Groenlo. Staden Groenlo var då känd som Grolle, därmed namnet Grolsch, vilket betyder "av Grolle". Men idag så ligger huvudbryggeriet i Enschede. 

Josef Drathen

Tyskland

Hos familjeägda Josef Drathen kan man se tillbaka på 100 års tradition av vinframställning. Idag ingår flera tyska vinhus i företaget och de är en av de ledande producenterna i Mosel-regionen.

Kaba Shuzojo

Japan

Kaba Shuzojo har denNäst högsta kvalitetsbeteckningen på sake. Mycket hög kvalitet, ofta torr, riset måste poleras till 60% eller mer, alkohol får tillsättas till mäsken. Ofta används en annan typ av jäst och jäsningen sker vid lägre temperatur och under längre tid cirka 30 - 36 dagar.

Kozel

Tjeckien

Velkopopovicky Kozel grundades 1874 av den rika entreprenören Frantisek Ringhoffer i staden Velke Popovice sydöst om Prag. Kozel är den mest exporterade ölen från Tjeckien och säljs i cirka 30 länder världen över.

KWV

Sydafrika

KWV producerar allt från husviner till klassiska Roodeberg, finare viner som Laborie och prestigeserien The Mentor´s.VINER CERTIFIERADE AV FAIRTRADE & WIETA KWV köper in sina druvor från kontrakterade odlare i hela Kapprovinsen. De olika druvor som används för att producera vinerna 57 on Main och Café Culture kommer från vingården Rooidraai som är certifierad av Fairtrade.

Langlois

Frankrike

Langlois är ett mycket kvalitetsmedvetet vinhus i hjärtat av Saumur. De är kända för sitt mousserande vin som anses vara det bästa man kan få utanför Champagne. Sedan några år äger Bollinger vinhuset vilket ökat kvalitetsfokuset än mer.

Longwines

Spanien

Företaget grundades av William Long. William studerade franska i Bordeaux när han upptäckte sin kärlek för vin och vid en vinst av ett WSET-stipendium förälskade sig William i den spanska vinkulturen. 2006 startade han upp Long Wines.

Mas D'en Gil

Spanien

Mas d'en Gils viner görs endast med druvor från den egna egendomen på 35 ha med mer än 150 års historia i kommunen Bellmunt del Priorat. Kommunen har fyra olika dalar med egna speciella mikroklimat: El Sas, La Coma, Lo Grino och L'Esmoler. All hantering i vingården sker för hand och med djup respekt för de traditioner som byggts upp under familjens fyra generationer vinmakning och 2008 införde nuvarande ägaren och vinmakaren Marta Rovira biodynamiska metoder. På resten av gården odlas även oliver, mandel och hasselnötsträd vilket bevarar den biologiska mångfalden på Mas d'en Gil.

Priorat är en av Spaniens främsta vinregioner som haft kultstatus sedan 90-talet.

Oddbird

Sverige

Oddbird grundades 2013 av socionomen och familjeterapeuten Moa Gürbüzer som fick nog av att möta ångestfyllda och olyckliga barn som farit illa i hem med alkoholrelaterad problematik. Hon insåg att situationen inte gick att förändra från terapistolen. Så hon lånade pengar av släkten, sadlade om till dryckesentreprenör och startade det sociala företaget Oddbird.

Orval

Belgien

Brasserie d’Orval är ett av världens sju godkända trappistbryggerier där produktionen helt sköts av Cisterciensermunkar. Idag är Orval ett välkänt öl av mycket hög kvalitet.

Paco & Lola

Spanien

Odlingarna ligger alla i Val do Salnés, Rias Baixas äldsta subregion precis intill Atlanten och som sägs vara Albariñodruvans födelseplats. Val do Salnés är ett område med många soltimmar, omkring 2 200, och samtidigt förhållandevis mycket regn. Närheten till Atlanten påverkar och likaså jordmånen som oftast består av en kombination av granit, lera, grus, sand och silt. Allt detta gör att druvorna får mycket ljus och värme såväl som vatten och svalka. Det ger viner som är solmoget fruktiga med mycket citrustoner samt inslag av en del exotisk frukt. De får ofta ligga på sin jästfällning vilket ger en fin kropp och lite rondör. Jordmånen och havsklimatet ger en härlig stenkryddighet som går över i havssälta.

Paco & Lola består av ett ungt team som också satsar på hållbarhet, kvalitet modernitet och kul marknadsföring. De bjuder på en perfekt blandning av tradition och innovation. En klart frisk fläkt i vinbranschen.

Parducci Wine Cellars

USA

Hållbarhetsarbetet i företaget är en grundpelare och inbegriper både arbete i vingården och vineriet. Det inkluderar bland annat 100% grön el via solceller och vindkraft, omsorgsfull vattenhantering och vattenåtervinning, samt reducering och kompensering av koldioxidutsläpp.

Parduccis egna vingårdar är ekologiskt certifierade via CCOF (Certified Organic Farmers) och biodynamiskt certifierade via Demeter. Vidare är 75% av sourcade druvor ekologiskt eller biodynamiskt certifierade. Viner är certifierade enligt CCSW (Certified California Sustainable Winegrowing).

Det finns en tydlig hållbarhetsplan som man i företaget kallar ”E3 action plan”, som står för områdena “economics, environment och equity”. Ägarna har från första början varit fast beslutna om att det är dags att från företagens sida leda vägen till ett mer hållbart samhälle. Parduccis ledande roll i hållbart företagande har gjort att staten Kalifornien vid två tillfällen har givit Parducci Wine Cellars den prestigefulla utmärkelsen "Governor's Environmental and Economic Leadership Award (GEELA)”.

Paul Dolan

USA

Paul Dolan är ett stort namn inom den biodynamiska vinproduktionen i USA. Han arbetade tidigare på Fetzer där han utvecklade den ekologiska inriktningen och är bland annat skaparen av Bonterra.
Paul Dolan ligger under Mendocino Wine Compay och är en mycket välrenommerad producent vars viner brukar få höga poäng av de mest erkända journalisterna och vinkritikerna.

Pere Ventura

Spanien

Hos Pere Ventura styrs produktionen av två krav: innovation och kvalitet. Här har man en lång historia inom produktion av cava och förfäder till ägaren Pere Ventura, som vinhuset är uppkallat efter, var delaktig i födseln av cavan.

Peroni

Italien

Birra Peroni är ett familjeföretag som grundades i en liten stad vid namn Vigevano i Italien under 1846. Företaget flyttades senare under 1864 till Rom av Giovanni Peroni.

Pettersson & Munthe

Sverige

I ett samarbete med en av Sveriges främsta dryckeshantverkare
inom det alkoholfria segmentet förfinades och förädlades
grundreceptet för att kunna skalas upp och lanseras på
marknaden.

Pilsner Urquell

Tjeckien

Pilsner Urquell har sedan 1842 bryggt sin öl på Plzenský prazdroj bryggeriet i Plzen, Tjeckien. Pilsner Urquell var världens första ljusa lager och blev väldigt populär väldigt snabbt.

Produttori del Barbaresco

Italien

Produttori del Barbaresco anses vara ett av de mest kvalitetstänkande kooperativen i världen. De är en välrenommerad producent med vingårdar i nio av områdets absolut bästa lägen.

Quinta Das Arcas

Portugal

Quinta das Arcas är en framstående vinproducent som ligger i Vinho Verde regionen i norra Portugal.

Saracco

Italien

Saracco är ett familjedrivet företag i tredje generationen beläget i hjärtat av Moscato d´Asti. Här har man producerat högkvalitativa Moscato druvor i harmoni med naturen sedan tidigt 1900 tal.

Steininger

Österrike

Weingut Steininger är ett anrikt familjeföretag i flera generationer. De är specialister på druvan Grüner Veltliner och gör endast viner på den och regionens Riesling.

Union Distillers

England

Union Distillers grundades 2013 av ingenjören och ginentusiasten Mark Gamble. Det var i hans verkstad som Marks kärlek till Gin födde idén till att bygga "Gerard", hans allra första, skräddarsydda kopparstill - destilleripanna.

Vigneti del Sole

Italien

Vigneti är ett familjeföretag med huvudsäte i Venetien i Italien. Vinhuset grundades 1925 och drivs idag av bröderna Umberto, Carlo och Giorgio. Ett välkommet tillskott i Arvid Nordquist portfölj är deras två stilfulla viner ur serien ”Vigneti del Sole”: en Amarone och en Ripasso.

Villa Sandi

Italien

Villa Sandi tillhör regionen Venetos hjärta. Här driver familjen Moretti Polegato vinhuset i fjärde generationen och man är specialist på prosecco. Familjen räknas som en, om inte den, ledande tillverkaren av proseccovin i regionen och man har en bred range viner i sin portfölj med fokus på att visa upp olika smakstilar och uttryck.

Viña Bujanda

Spanien

Viña Bujanda grundades 2009 med syfte att komplettera Familia Martínez Bujanda-portföljen med ytterligare ett kvalitetsområde: Rioja. Vingården kombinerar vinodlingarnas familjetradition med de modernaste teknikerna och vinstockarna har en genomsnittsålder på 30 år.

Witwe Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef

Tyskland

Witwe Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraef är en anrik vinproducent i Moseldalen med över 375 års historia. Sedan i mitten av 1800-talet äger man delar ur den legendariska vingården Berncasteler Doctor där vinerna tillhör och har tillhört några av de mest eftertraktade rieslingarna i världen.

ZGM

Tyskland

ZGM är en av de mest traditionella och samtidigt innovativa vinproducenterna i Moseldalen. Den senaste teknologin i kombination med en djup respekt för traditonen ger moderna och uppskattade viner.