Sparkling Tea

på svart te

med tranbär och jordgubb

Du har väl inte missat den alkoholfria dryckestrenden sparkling tea? För visst kan det vara riktigt festligt att dricka te! Gör ett koncentrat på ett ekologiskt svart te med smak av tranbär och jordgubb. Skaka med is, häll upp i ett snyggt glas och toppa med sodavatten!

Ingredienser

  • 12 cl tekoncentrat (se recept)
  • isbitar
  • sodavatten
  • ½ jordgubbe

Tekoncentrat

  • 1 liter vatten
  • 4 tepåsar Arvid Nordquist Sommarstig Svart te
  • 2 tsk honung
  • 1 nypa salt

 

Gör så här

  1. Tekoncentrat: Koka upp vattnet och häll upp i en kanna. Lägg ner tepåsarna och låt dra 10–15 minuter. Den längre extraktionstiden ger ett starkare te, var inte rädd för beskan. Ta upp tepåsarna. Tillsätt honung och salt. Smaka av – det ska inte vara för sött utan ha en fin balans mellan lite sött och salt. Låt svalna och ställ in i kylen.

  2. Vid servering: Häll tekoncentratet i en shaker med is. Skaka snabbt. Sila ner i ett coupeglas. Toppa med sodavatten. Sätt jordgubben på en pinne och lägg över glaset.


    Tips!
    Är det en riktigt varm dag är det trevligt att lägga några frysta tranbär i drinken. Den passar också bra att servera som måltidsdryck.