Utbildning
KAFFE PÅ JOBBET

För dig som arbetar med kaffe på jobbet, har vi förutom kundanpassade utbildningar, även certifieringskurs i tre steg eller valfria moduler.

Steg 1 (1/2 dag)

Kursen ger deltagaren grundläggande kunskaper om kaffe.
Kursinnehåll: Teori: Historik, Odling, Beredning, Råkaffe, Rostteknik, Förpackning, Bryggteknik, Rosterivisning och Provsmakningsmetodik.

Pratiska övningar: Provsmakning 3 olika rostningar.
Max 12 deltagare per tillfälle.

Steg 2 (1/2 dag)

Kursen ger deltagaren kunskaper i smakinställningar för vendingmaskiner.
Kursinnehåll: Maskininformation, programmering och kvarninställningar. Malning och doseringens påverkan på smaken. Mätutrustningen, kontrolldiagram och analysprotokoll för bryggkaffe Digital Refractometer TDS mätare, temperaturmätare Smakinställningar på hela vårt sortiment efter framtagna recepturer.

Provsmakning och genomgång av Arvid Nordquist produktbeskrivningar. Teori blandas med pratiska övningar. Max 8 deltagare per tillfälle.

Certifiering (1/2 dag)

Kursen certifierar företaget i smakinställningar för vendingmaskiner.
Smakinställning på valfri vending maskin för två olika sorten av Arvid Nordquist kaffe (4 personers jury).  Skriftligt prov (godkänd 75%).

Kundanpassade moduler:

  • Smakinställningar
  • Odling
  • Bryggtekniker
  • Rosterivisning
  • Provsmakningsmetodik
  • Espresso
  • Mätutrustning
  • Hygien och rengöringsrutiner

Kurs: Grundkurs alternativt Barista intro.
Tid: 9-12 (avslutas med lunch)
Anmälan sker till emma.isgren@arvidnordquist.se.

 

UTBILDNING BaristA

För restauranger, caféer, hotell och konferensgårdar erbjuder vi förutom kundanpassade utbildningar, även grundkurser i kaffe.

Innehåll Grundkurs

Kursen ger deltagaren grundläggande kunskaper om kaffe.
Kursinnehåll: Teori - Historik, Odling, Beredning, Råkaffe, Rostteknik, Förpackning, Bryggteknik, Rosterivisning och Provsmakningsmetodik.

Praktiska övningar: Provsmakning 3 olika rostningar.
Max 12 deltagare per tillfälle.

Innehåll Grundkurs Barista

Kursen går ut på att ge deltagarna grundläggande information om de fyra m:en i baristahantverket; miscela, macchinazione, macchina och mano (blandning, tillredning, maskin och hantverk). Deltagarna lär sig underhålla och använda maskinen, kvarnen och övrig utrustning, samt tillreda perfekt espresso, cappuccino, caffe latte. Deltagarna har möjlighet att pröva olika maskiner.

Förkunskaper: Inga. Kursen vänder sig till deltagare som behöver grundläggande kunskaper om espresso.

VIKTIGA MOMENT
Espresso
Hantverket
Mjölk
Underhåll
Tid: 4-6 timmar

Kurs: Grundkurs alternativt Barista intro
Tid:     9-12 (avslutas med lunch)
Anmälan sker till emma.isgren@arvidnordquist.se