Lungo

Lungo

En caffè lungo är en espresso där bryggningstiden förlängs så att mer vatten hinner passera genom det malda kaffet. En lungo är helt enkelt en mer utspädd espresso.

Gör så här:

1. Utgå från samma grundrecept som för en espresso, men låt mer vatten, cirka 50–70
milliliter, passera genom kaffet. Bryggtiden ska helst inte överstiga cirka 40–50 sekunder
eftersom kaffet då får en väldigt hög bitterhet.
2. Häll upp eller brygg direkt ner i en kaffe- eller cappucinokopp.

Lär känna ”La famiglia” – espresso, lungo och ristretto.

Du kanske har lärt dig skilja en caffè macchiato från en cortado, men vet du skillnaden mellan espresso, lungo och ristretto? Testa dina kunskaper i vår lilla kaffeskola, och upptäck fyra olika sorters svenskproducerat espressokaffe att laborera med hemma.

Klicka här för att komma till artikeln!

Sortiment

Vår Espressofamilj

Här hittar du våra Espresso som finns i butik

Professional

Här hittar du Espresso för den professionella marknaden